Bosna i Hercegovina     | 21.10.2021. 11:03 |

Mehmedagić - Musliju: Saradnja agencija doprinijela regionalnoj stabilnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) - Generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić primio je u radnu posjetu generalnog direktora Obavještajne agencije Republike Sjeverne Makedonije Erollda Musliua, s kojim je razgovarao o sigurnosnim izazovima u te dvije zemlje.

Čelni ljudi dvije obavještajne agencije razgovarali su i o regionalnim pitanjima, dosadašnjoj i budućoj međusobodnoj saradnji te izazovima kojima su trenutno izložene zemlje regije.

Razgovarano je o borbi protiv organizovanog kriminala, ekstremizma, terorizma i radikalizma u regiji i pojavama koje predstavljaju nacionalnu, regionalnu i globalnu prijetnju.

Mehmedagić i Musliu istakli su da je dosadašnja saradnja dvije agencije u ovom kontekstu doprinijela regionalnoj stabilnosti, jačanju vladavine prava i povjerenja građana u obavještajno-sigurnosni sektor.

Također, na sastanku se razgovaralo i o migrantskoj krizi i krijumčarenju ljudima što predstavlja veliki izazov za obje zemlje i regiju s obzirom na činjenicu da su Bosna i Hercegovina i Republika Sjeverna Makedonija na tzv. migrantskoj ruti na zapadnom Balkanu.

Direktori Mehmedagić i Musliu istakli su da je saradnja dvije agencije od izuzetne važnosti za sigurnost dvije zemlje i dobrobit njenih građana, saopćeno je iz Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo