Regija     | 20.10.2021. 20:49 |

U Ljubljani novi prosvjedi protiv mjera i covid propusnica

FENA Agencije

LJUBLJANA, 20. listopada (FENA) - Više tisuća demonstranata opet je u srijedu popodne u Ljubljani prosvjedovalo protiv protuepidemijskih mjera vlade Janeza Janše, posebno obveznih covid propusnica, a neki su tražili i vladinu ostavku.

Neprijavljen prosvjed još traje u večernjim satima, uz povećanu prisutnost policije, ali za sada bez izgreda i intervencije policije koja je kordonom spriječila odlazak prosvjednika pred zgradu parlamenta, te identificirala nekoliko osoba među prosvjednicima, a najmanje jednog i privela.

Oporba je u srijedu u parlamentarni postupak inače uložila interpelaciju protiv ministra unutarnjih poslova Aleša Hojsa, predloživši njegovu smjenu zbog kako kažu pretjerane uporabe represivnih mjera prema demonstrantima u zadnjih nekoliko prosvjednih okupljanja.

Hojs ima povjerenje premijera Janeza Janše koji je lani odbio njegovu ostavku nakon jedne medijsko-političke afere. Opozicija je za interpelaciju prikupila 43 potpisa zastupnika, skoro polovicu od ukupnog broja članova Državnog zbora u kojemu je 90 zastupnika, prenijela je Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana