Bosna i Hercegovina     | 20.10.2021. 16:20 |

U Orašju o kontroli malokalibarskog i lakog naoružanja

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 20. listopada (FENA) - Radni sastanak članova izaslanstva Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Posavske županije (PŽ) na čelu s koordinatorom projekta glavnim inspektorom Davorom Vidović, načelnikom Ureda ravnatelja policije, i petočlanog stručnog tima Centra za razmjenu podataka o kontroli malokalibarskog i lakog naoružanja u Jugoistočnoj i Istočnoj Europi (SEESAC), održan je u srijedu.

Cilj i tema sastanka je vršenje analize policijskih kapaciteta po pitanju postupanja u vezi šire problematike vatrenog oružja, priopćeno je na službenim internetskim stranicama Vlade Posavske županije.

"Prvenstveno je od interesa nedopuštena trgovina, posjedovanje i krijumčarenje te druga kaznena djela i prekršaji s uporabom vatrenog oružja, kao i donacije Ministarstvu unutarnjih poslova PŽ-a od strane SEESAC-a", izvijestio je glasnogovornik MUP-a Zdenko Ćubel.

Ministar unutarnjih poslova PŽ-a Željko Nedić stručnom timu SEESAC-a poželio je puno uspjeha u radu te im je uputio zahvalu na dosadašnjoj suradnji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Orašju obilježena obljetnica utemeljenja HVO-a

Katić u Orašju razgovarala o izgradnji autoceste kroz ŽP i novog mosta na Savi

Poljoprivrednici blokirali cestu Orašje – Tuzla, traže isplatu poticaja za pšenicu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana