Bosna i Hercegovina     | 20.10.2021. 15:45 |

Ravnatelj GP-a BiH održao sastanak s programskim koordinatorom UNDP-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. listopada (FENA) - Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić održao je u srijedu u Glavnom uredu Granične policije BiH sastanak s programskim koordinatorom UNDP-a Edinom Serezlićem.

Tom prigodom se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji i daljnjim aktivnostima u sklopu zajedničkih projekata, a koji za cilj imaju jačanje operativne suradnje između nadležnih policijskih agencija i institucija u borbi protiv ilegalne trgovine malim i lakim naoružanjem, priopćila je Granična policija BiH.

Ujedno se razgovaralo i o organiziranju zajedničkih vježbi u graničnom pojasu u kojima bi, uz policijske službenike GP-a, sudjelovali i službenici Uprave za neizravno oporezivanje, SIPA-e i lokalnih policijskih agencija.

Ravnatelj Galić je zahvalio UNDP-u na dugogodišnjoj podršci koju pružaju u radu i razvoju Granične policije BiH.

"Suradnja s UNDP-om je od izuzetne važnosti i ovim putem zahvaljujem gospodinu Serezliću i UNDP-u na kontinuiranoj podršci Graničnoj policiji BiH. Kroz projekt CIAT uskoro će Graničnoj policiji biti isporučena i specijalistička oprema za nadzor zelene granice u vrijednosti od 200.000 KM, što će uvelike pomoći našim policijskim službenicima u učinkovitijoj zaštiti državne granice", kazao je Galić.

Predstavnik UNDP-a Serezlić zahvalio je ravnatelju Galiću i Graničnoj policiji na odličnoj suradnji u sklopu dvaju projekata koje UNDP trenutno provodi u suradnji s Graničnom policijom, a kao podrška implementaciji Mape puta za održivo rješenje za suzbijanje nedozvoljenog posjedovanja, zloupotrebe i trgovine malokalibarskim i lakim oružjem te pripadajućim streljivom na zapadnom Balkanu do 2024. godine.

Prvi projekt se financira sredstvima Vlade Njemačke – Projekt za borbu protiv ilegalne trgovine oružjem u BiH (CIAT) i Projekt sprječavanja ilegalne trgovine i prometa oružjem u BiH (HALT) koji se financira kroz Povjerilački fond UN-a (MPTF), čiji su donatori vlade Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Holandije, Švedske i Norveške.

Na sastanku su zaključeni daljnji modaliteti suradnje i aktivnosti na zajedničkim projektima, priopćila je Granična policija BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'