Bosna i Hercegovina     | 20.10.2021. 11:16 |

Općina Tomislavgrad isplatila prvašićima 110 jednokratnih naknada po 100 KM

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 20. listopada (FENA) - Općina Tomislavgrad isplatila je 110 jednokratnih novčanih naknada prvašićima, potvrđeno je iz te općine.

Kako se navodi u obrazloženju, isplata jednokratnih naknada vezana je za 7. sjednicu Općinskoga vijeća Tomislavgrad održanoj krajem rujna ove godine kad je usvojena Odluka o izmjenama i dopunama Proračuna Općine Tomislavgrad za 2021. godini čime je odlukom vijećnika uvrštena nova proračunska stavka – Jednokratna pomoć prvašićima - u planiranom ukupnom iznosu od 12 000 maraka.

Odmah zatim uslijedio je Javni poziv za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu naknadu polaznicima prvog razreda osnovne škole s prebivalištem na području općine Tomislavgrad, temeljem kojega su roditelji odnosno skrbnici učenika trebali u Općinu dostaviti samo kopije transakcijskog ili tekućeg računa kako bi ostvarili pravo na jednokratnu novčanu naknadu (100 KM) u školskoj 2021./2022. godini.

- Zaključno s današnjim danom podneseni su zahtjevi za 110 učenika a sve uplate na račune će biti izvršene danas – ističu iz Ureda načelnika općine Tomislavgrad.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Danas isplata mirovina za veljaču

Isplata mirovina za veljaču u utorak, 5. ožujka

Pušteni nalozi za januarske naknade za 1.508 roditelja njegovatelja u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo