Bosna i Hercegovina     | 19.10.2021. 15:48 |

Novalić razgovarao s ambasadorom Katara u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić susreo se danas u Sarajevu s ambasadorom Države Katar u BiH Sultanom Bin Ali Al-Khaterom.

Novalić i ambasador Al-Khater su pohvalili dobre odnose Bosne i Hercegovine i Države Katar, a poseban naglasak je stavljen na oblast ekonomske saradnje.

Sagovornici su bili složni da su brojne mogućnosti za unaprijeđenje privredne saradnje, te su razmijenili mišljenja o načinima za njen razvoj i veća ulaganja na području Federacije BiH.  

Novalić je pohvalio dosadašnje iskustvo s katarskim partnerima i investitorima, te istakao da će Federalna vlada, u skladu s nadležnostima, i dalje raditi na stvaranju uvjeta za bolju saradnju. Naglasio je da su Katarci dobrodošli partneri i investitori, te da stoji na raspolaganju da zajedničkim mjerama iskoriste postojeći potencijal za obostranu dobrobit.

S ciljem razvoja privredne saradnje, a s obzirom na iskazani interes katarskih investitora za našu zemlju, a posebno Federaciju BiH, Novalić je najavio da će uskoro o konkretnim projektima razgovarati s predstavnicima državnih institucija, ali i privrednicima te zemlje, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Isak primio u posjetu prvog potpredsjednika Internacionalne romske unije

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Prosječna neto plata u FBiH u februaru 1.315 KM, bruto plata 2.045 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'