Bosna i Hercegovina     | 19.10.2021. 14:52 |

KJKP Park - Četiri nova projekta modernizacije i obogaćivanja ponude

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - Četiri nova projekta modernizacije i obogaćivanja ponude dobit će javne i zelene površine u KS do kraja ove godine, dogovorno je danas prilikom prve zvanične posjete ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Envera Hadžiahmetovića novom rukovodstvu preduzeća Park.

Hadžiahmetović je jutros na sastanku s upravom preduzeća Park, kojom direktor Adis Bešlić rukovodi već šest mjeseci, a koju čine i dva v.d. izvršna direktora Enes Kazić i Amer Mudželet, upoznat detaljno o svim aktivnostima koje je to preduzeće realiziralo u proteklom periodu.

Čestitao je novom rukovodstvu na više nego uspješno završenoj sezoni i ostvarenim rezultatima, te brojnim projektima koji su urađeni i pokrenuti i pored zatečenih problema na početku sezone. Rezultati, kako je istakao ministar Hadžiahmetović se itekako vide na javnim zelenim površinama i prepoznati su i od građana.

Prva posjeta bila je prilika da budu dogovoreni i rokovi za realizaciju četiri dodatna projekata za koji će Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS posebno izdvojiti novčana sredstva. Sva četiri projekta bit će realizirana do kraja decembra ove godine a u pitanju su projekti modernizacije i obogaćivanja ponude.

Iako s Ministarstvom kroz Program održavanja po prvi put u toku ove jeseni preduzeće Park sadi više od 400 novih stabala, dogovoren je još jedan projekt ozelenjavanja javnih zelenih površina KS dodatnim brojem stabala. Nove sadržaje i hortikulturno uređenje dobit će i prostor dječjeg igrališta u ulici Branilaca Sarajeva preko puta zgrade BKC-a.

S obzirom da Alipašina ulica služi kao svojevrsna ulazna vrata u strogi centar grada, velika raskrsnica između te i ulica Maršala Tita i Hamze Hume, kod Higijenskog zavoda, zaslužuje potpuno novi, moderniji izgled. Kompletan prostor bit će rekonstruisan, a projekat će zajednički realizirati Vlada KS, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, preduzeće Park i Općina Centar.

Ministarstvo će, uz podršku Vlade KS, posebnu pažnju posvetiti i RZC Pionirska dolina i zoo vrt, stoga je dogovoreno da novim zimskim programom za djecu ovaj prostor bude obogaćen u smislu nove ponude.

Novčana sredstva, kazao je ministar Hadžiahmetović, su već obezbijeđena, a prema riječima direktora Bešlića nacrt projekta "Zimska čarolija u Pionirskoj dolini" je završen, saopćeno je iz KJKP Park.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Dva nova sistema video-nadzora radi unapređenja sigurnosti u saobraćaju na području ZDK

Potpisani ugovori za realizaciju 90 projekata na prostorima gdje žive raseljene osobe i povratnici

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo