Bosna i Hercegovina     | 19.10.2021. 14:06 |

Vlada ZHŽ-a uplatila općinama i gradovima 433.333,33 KM za prijevoz učenika

FENA Nina Maslo

ŠIROKI BRIJEG, 19. listopada (FENA) - Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) uplatila je drugu tranšu tekućih prijenosa gradovima i općinama za sufinanciranje prijevoza učenika.

Iz Ministarstva financija ZHŽ-a navode kako je riječ o iznosu od 433.333 maraka.

Naime, u lipnju ove godine potpisan je ugovor o prijenosu sredstava utvrđenih županijskim proračunom za 2021. godinu gradovima i općinama u ZHŽ-u za sufinanciranje prijevoza učenika između Vlade te županije i gradonačelnika Grada Širokog Brijega i Ljubuškog te načelnika općina Grude i Posušje, kojim je definirano da isplata ide u tri tranše.

Vrijednost ugovora je 1.300.000 maraka, što znači da je u županijskom proračunu za sufinanciranje prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola ZHŽ-a ove godine osigurano 550.000 maraka više u odnosu na godinu ranije.

Istim ugovorom je utvrđeno da je iznos sredstava koji će biti dodijeljen gradovima i općinama određen na temelju broja upisanih učenika u devete razrede osnovnih škola školske 2020./2021. godine.

Inače, uz sredstva koja izdvaja da bi se učenicima osigurao besplatan prijevoz, Vlada ZHŽ-a osigurala je i sredstva za besplatne udžbenike svim osnovnoškolcima s područja te županije.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

BiH - Broj učenika u osnovnim školama u 2023/2024. manji za 1,5 posto u odnosu na prethodnu godinu

Vlada ZHŽ: Izmjena Odluke o donošenju Programa sredstava 'Tekući prijenosi za zaštitu okoliša'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'