Ekonomija     | 19.10.2021. 11:59 |

U Boschu u Srbiji proizvedeno 100 miliona metlica brisača

FENA Agencije

BEOGRAD, 19. oktobra (FENA) - Iz kompanije Bosch saopćili su u utorak da kao vodeći dobavljač tehnologije i usluga bilježe važan trenutak poslovanja u Srbiji - u proizvodnom pogonu u Pećincima proizvedeno je 100 miliona brisača.

Prema riječima direktora fabrike u Pećincima Jorga Krečmara, u planu je, da kompanija proširi kapacitete uvođenjem novih proizvodnih linija i sistema brisača.

"Za nas je najvažniji kvalitet proizvoda, a tome doprinosi tradicija duga preko 130 godina, ali i inovacije koje ugrađujemo u svaki detalj, na primjer pri sklapanju brisača", dodao je Krečmar i naglasio da broj od 100 miliona proizvedenih metlica brisača za fabriku Bosch predstavlja ogledalo predanog rada cijelog tima u fabrici.

Generalna direktorica Bosch Grupe u Srbiji Jovanka Jovanović navela je da su u fabrici veoma ponosni što mogu da se pohvale činjenicom da obilježavaju tako značajan rezultat.

"Za nas ovaj broj predstavlja veliki uspeh koji nije bilo moguće ostvariti bez velikog truda i rada svih zaposlenih tokom posljednjih osam godina. Zahvaljujući proizvodnji dijelova za automobile, Bosch je u top 15 najvećih izvoznika u Srbiji", izjavila je ona.

U saopćenju se dodaje da je kompanija od 2012. godine uložila oko 117 miliona eura u razvoj poslovanja u Srbiji - od čega više od 18 miliona eura samo tokom 2020. godine.

Fabrika u Pećincima ima oko 1.900 zaposlenih, od toga preko 1.400 radi u proizvodnji i skoro 500 zaposlenih za podršku biznisu, i to od inžinjerskih pozicija, logistike do odjeljenja podrške, naveli su iz fabrike, prenosi Tanjug.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Trapist, sir koji je iz BiH obišao svijet mogao bi dostići proizvodnju od pet tona mjesečno

Rudari prekinuli protest, ali proizvodnju uglja neće nastaviti

Škoda prekinula proizvodnju u svojim tvornicama u Češkoj

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom