Bosna i Hercegovina     | 19.10.2021. 09:29 |

Brčko i Vinkovci dogovorili projekt 'Prijateljstvo bez granica'

FENA Saopćenje

BRČKO, 19. listopada (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić posjetio je, zajedno s dogradonačelnikom Antom Domićem i suradnicima, gradsku upravu u Vinkovcima gdje je održan radni sastanak s tamošnjim gradonačelnikom Ivanom Bosančićem i njegovim suradnicima.

Predstavnici Vlade Brčko distrikta su na ovom susretu imali priliku da se upoznaju s izazovima koji se pojavljuju u procesu pridruživanja Europskoj uniji te implementacijom projekata financiranih od EU, priopćeno je iz Vlade Brčkog.

"Mi smo početnici u tom poslu i iskustvo koje ima gradska uprava u Vinkovcima i Razvojna agencija bit će od velike koristi za Brčko distrikt BiH. Ovu suradnju ćemo institucionalizirati i stvoriti preduvjete da dođe do zajedničkog djelovanja na mnogim drugim projektima i u drugim oblastima, tako da je ovo početak jedne dobre dugoročne suradnje koja će biti od koristi za građane koji žive i u Vinkovcima i u Brčko distriktu BiH", kazao je prilikom posjete Kadrić.

Na radnom sastanku dogovorena je zajednička suradnja putem europskog projekta nazvan "Prijateljstvo bez granica", a tiče se financiranja uređenja dijela vrtića – jaslica u Brčko distriktu BiH čime je učinjen prvi korak za buduću intenzivnu suradnju između Distrikta i grada Vinkovci.

"Krenuli smo s jednim lijepim europskim projektom i ubuduće će biti još više projekata pa i jedan memorandum o suradnji koji očekujemo da se naši građani povežu, da učinimo lijepe i konkretne stvari i s jedne i s druge strane granice", izjavio je Bosančić.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu