Kultura     | 19.10.2021. 08:22 |

Na Danima knjige u Konjicu promovirano pet djela različitih autora

FENA Saopćenje

KONJIC, 19. oktobra (FENA) - U okviru manifestacije "Dani knjige" koju tradicionalno povodom mjeseca knjige organizira konjički Narodni univerzitet u ponedjeljak navečer u Konjicu je upriličena promocija novih izdanja Izdavačke kuće "Hedef" iz Zenice. 

Prof.dr. Šefik Kurdić s Islamsko-pedagoškog fakulteta u Zenici konjičkoj publici predstavio je pet djela različitih autora, kao što su dvotomno izdanje Jusufa el Kardavija "Enciklopedija islamskog odgoja", zatim knjiga "Omer Ibn Abdulaziz" koju je napisao Ali Muhammed es-Sallabi“ i djelo Osmana Kurdića "Putevi sreće i spasa".

Profesor Šefik Kurdić predstavio je i svoje dvije knjige "Ashabi-zvijezde koje ne gube sjaj" i "Poslanikova rješenja za naša iskušenja". 

- Svaka od navedenih knjiga daje odgovore na svakodnevna ljudska iskušenja, koja su prisutna kako kod najmlađih, tako i kod najstarijih, siromašnih, ali i najbogatijih. U knjigama se nalaze brojne pouke i savjeti iz života poslanika Muhameda s.a.v.s. i čitajući ova djela, možemo lakše podnijeti iskušenja koja nas prate kroz život - kazao je profesor Kurdić, saopćili su organizatori.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Grad Konjic: Učinjen korak naprijed ka energetskoj nezavisnosti

Vlada FBiH obilježila 74 godine poslovanja kompanije 'Igman' u Konjicu (VIDEO)

Vlada FBiH obilježila 74 godine poslovanja kompanije 'Igman' u Konjicu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom