Bosna i Hercegovina     | 18.10.2021. 14:20 |

Efendić obišao radove na izgradnji sportsko-rekreacionog centra Zlatno polje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) - Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić obišao je lokaciju na kojoj se gradi sportsko-rekreacioni centar ''Zlatno polje'' u Naselju heroja Sokolje gdje su u toku završne pripreme za postavljanje umjetne trave.

Efendić je kazao da je planiran jedan sportski teren s umjetnom travom koji će imati rasvjetu i tribine.

- To je ono što očekujemo da će biti završeno u ovoj godini. Jedan dio sportskih sadržaja naravno razvijat ćemo već od sljedeće godine u skladu s finansijskim mogućnostima. Dobili smo jedan veliki ravni teren od 8.000 kvadrata. Sokolje je kao naselje gusto naseljeno, nije imalo nikakvih ni sportskih, ni dječijih igrališta, osim jednog malog dječijeg igrališta - dodao je Efendić.

Osim terena s umjetnom travom, SRC će imati još jednu univerzalnu sportsku plohu za druge sportove sa plastičnom podlogom za odbojku, košarku i ostale sportove. 

Općina Novi Grad ima potrebu i kontinuirano radi na izgradnji dječijih igrališta unutar naselja. Trenutno se rade projektovanja za nekoliko dječijih i sportskih igrališta, koji će biti u planu kroz budžet Općine Novi Grad za narednu godinu. Jedno od njih gradit će se u Boljakovom Potoku, kao i u drugim naseljima širom Novog Grada, saopćeno je iz te općine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Napreduju radovi na izgradnji mostarske dvorane, tribine gotove do ljeta (VIDEO)

Premijer BPK i stručnjaci u oblasti geologije o iskoristivnosti vode na gradilištu tunela Hranjen

U Centru 'Safet Zajko' bit će izgrađeno najveće dječije igralište u Sarajevu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'