Bosna i Hercegovina     | 18.10.2021. 14:09 |

Kasumović-Radončić: Podrška izgradnji Centra za srce u Zenici

FENA Saopćenje

ZENICA, 18. oktobra (FENA) - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je danas sastanak s Fahrudinom Radončićem, privrednikom i liderom Saveza za bolju budućnost BiH i Mirsadom Kacilom, kardiohirurgom i direktorom Centra za srce Sarajevo.

Razgovarano je o brojnim temama, a posebna pažnja posvećena je aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovinu, kao i razvoju grada Zenice.

- Jedinstvenog smo stava da je situacija na području države iznimno teška, da patriotski blok treba postojati i da se istovremeno mora raditi na razvoju, po čemu je Zenica već postala poznata. Sa gradonačelnikom Kasumovićem sam otvorio temu, na koju proteklih dana govorim i s ostalim liderima stranaka, o jedinstvenom kandidatu opozicije za poziciju člana Predsjedništva BiH - kazao je Radončić nakon sastanka.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasmović rekao je da su na sastaku još jednom potvrdili svoje opredjeljenje da se dosadašnji Izborni zakon treba promijeniti u dijelu koji se odnosi na uvođenje elektronskog glasanja, kako bi o pobjednicima odlučivali oni koji glasaju, a ne oni koji broje glasove.  

- Sastanku je prisustvovao i uvaženi profesor doktor Mirsad Kacila koji je izrazio spremnost da na zemljištu Grada i građana Zenice u krugu zeničke bolnice izgradi najsavremeniju centar za srce. Podržao sam ideju i očekujemo da se krene u realiziranje tog projekta, kako bi građani konačno dobili respektabilan centar. Čekao sam da to učine oni koji vode bolnicu i koji su zaduženi za zdravstvo, međutim, oni su se bavili prozicijama i direktorskim mjestima. Ranije su mene krivili  da osporavma razvoj bolnice i njenu modernizaciju, a evo prošla je skoro godina dana otkako je Grad Zenica dao saglasnost, a taj projekt i dalje tapka u mjestu - poručio je gradonačelnik Kasumović.

Po riječima Kacile, Zeničko-dobojski kanton prati veliki problem koji je u vezi s zdravstvenim stanjem građana u oblasti kardiologije.

- Spremni smo s projektom koji već postoji duže vrijeme da se napravi moderan centar za srce u krugu zeničke bolnice, za što je neophodna saglasnost gradonačelnika. Sretan sam što smo danas dobili podršku gradonačelnika Kasumovića da krenemo u ovaj projekat koji će biti jedan od najvećih i najboljih kada se govori o zdravstvenom sistemu u Federaciji BiH - izjavio je Kacila,  nakon sastanka u kabinetu gradonačelnika Zenice, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Grada Zenice. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Podrška Grada Zenice obnovi i ovogodišnjoj organizaciji 26. sajma ZEPS

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom