Bosna i Hercegovina     | 18.10.2021. 13:31 |

Mandra: Primitivnim permormansom Dodik ponizio najviše sebe, očito pokušava izazvati incident

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) - Primitivnim performansom Milorad Dodik pokušao je poniziti instituciju Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ali je najviše, u stvari, ponizio sam sebe, izjavio je zastupnik SDA u Parlamentu BiH Nermin Mandra.

- Dodikovi potezi, izjave i ponašanje već odvano ga čine nedostojnim za obavljanje bilo kakve funkcije, a naročito funkcije člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Uvjeren sam da je i ogromnoj većini Srba bilo neugodno da gledaju scene iz Dodikovog kabineta i da je dosta njih osjetilo stid što ih na takav način predstavlja - kaže Mandra. 

Po njegovim riječima, Dodik je očigledno pokušao da izazove neku vrstu incidenta u Predsjedništvu BiH, pa da onda taj incident mitomanski koristi za opravdanje svojih najvaljenih poteza, kojima ozbiljno prijeti miru i stabilnosti u BiH, ali i cijeloj regiji.

- Na Dodikove primitivne provokacije, zarad mira i stabilnosti, mora se odgovoriti hladne glave i djelovanjem institucija čija je obaveza da provode zakone i čuvaju ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine - zaključio je.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Dodik od Vučića zatražio podršku za poteze koje Republika Srpska planira poduzeti

Hadrović: Dodik se 'zaigrao' misleći da ga američke sankcije nikada neće sustići i staviti u kut

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana