Sport     | 18.10.2021. 12:00 |

NSBiH želi prisustvo publike u punom kapacitetu Bilinog polja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) - Nogometni savez Bosne i Hercegovine uputio je zahtjev Ministarstvu zdravstva Zeničko-dobojskog kantona i Kriznom štabu Zeničko-dobojskog kantona za odobrenje prisustva publike u punom kapacitetu stadiona "Bilino polje" u Zenici za utakmice kvalifikacija za SP sa Finskom i Ukrajinom.

- NSBiH će organizaciju utakmica uskladiti s trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama koje su na snazi, kao i vašim procjenama  situacije za navedeni period odigravanja utakmica, te vašim uputama za eventualne posebne mjere kojih treba da se pridržavamo prilikom organizacije utakmica uz prisustvo publike - navodi se u zahtjevu.

Iz Nogometnog saveza predložili su da se odobri prisustvo publike u punom kapacitetu stadiona, s tim da gledaoci koji ulaze na stadion ispunjavaju jedan od sljedećih uslova: posjeduju negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati, posjeduju potvrdu o prebolovanom COVID-19 ne stariju od šest mjeseci ili posjeduju potvrdu o potpunoj vakcinaciji.

Susret protiv Finske na rasporedu je 13. novembra, a s Ukrajinom tri dana kasnije.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo