Sport     | 17.10.2021. 19:21 |

Široki slavio protiv Rudara

FENA Filip Kožul

ŠIROKI BRIJEG, 17. listopada (FENA) - U 13. kolu m:tel Premijer lige BiH momčad Širokog Brijega savladala je Rudar iz Prijedora rezultatom 2:1 na Pecari.

U 7. minuti prva ozbiljnija situacija na utakmici je donijela pogodak za vodstvo Širokog Brijega, Tonći Mujan je asistirao za Daniela Lukića koji postiže svoj četvrti pogodak u sezoni. Dvije minute kasnije Amoah je imao veliku šansu, ali je promašio iz izgledne pozicije.

U 22. minuti Llanos je imao dobru priliku, ali njegov udarac odlazi pored gola gostiju. Nikola Mandić iz slobodnog udarca sa 30 metara prizemnim udarcem pogađa za 1:1 u 24. minuti susreta.

Velika šansa za Široki pet minuta kasnije, Medić probija po desnoj strani i puca, a golman gostiju brani. Mujan je ubacio s lijeve strane, lopta dolazi do Llanosa koji zabija za 2:1 u 33. minuti utakmice. Udarac Zekanovića uz stativu gola domaćih u 39. minuti susreta.

Pokušaj Blagaića u 59. minuti je blokiran i ide pravo u ruke Šćekića. U 64. minuti žuti karton je u momčadi Rudara dobio Santos, u 77. minuti je kod domaćih opomenu zaradio Ikić. U 88. minuti Ikić je pokušao iz slobodnog udarca, ali je to zaustavio vratar gostiju Šćekić.

U sljedećem kolu Široki Brijeg gostuje kod Radnika iz Bijeljine, dok će Rudar na svom terenu dočekati Velež.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo