Kultura     | 17.10.2021. 18:20 |

Večer društvenih igara u Kalesiji

FENA Amira Banjić

KALESIJA, 17. oktobra (FENA) - Udruženje mladih TRIK Kalesija organizovalo je treću po redu aktivnost "Večer društvenih igara".

Ova, kao i prethodne večeri, namijenjena je djeci i mladima I realizirana je u Centru za djecu i mlade, a posjetioci su imali priliku igrati mnoge društvene igre, play-station i dr.

Predsjednica Udruženja Merima Osmanović kazala je kako je važno ostvariti komnikaciju sa drugim ljudima a da to nužno nisu društvene mreže i telefoni koji, kako navodi, otežavaju proces socijalizacije.

- Odlučili smo se na društvene igre kako bi vratili osjećaj važnosti povezivanja i igranja uživo bez telefona jer smo svjesni činjenice da su djeca sve više zatvorena u kućama i da veliki dio svog vremena provode uz mobitel. Socijalizacija je itekako važna u današnjem vremenu jer smo kroz istraživanja i mnoge aktivnosti uvidjeli da djeci i mladima nedostaje tog osjećaja povezivanja sa ljudima i upoznavanja novih stvari  - kazala je.

Udruženje mladih TRIK Kalesija svake sedmice organizuje mnoge aktivnosti vezane za djecu i mlade a one podrazumijevaju edukacije, radionice, movie night, večer društvenih igara i dr.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U kalesijskom naselju Jajići otvorena farma vrijednosti 1,2 miliona KM

Kalesijska likovna kolonija okupila 30 slikara 

Predstavnik Ambasade Turske u BiH u posjeti Kalesiji, zahvalio za pomoć nakon zemljotresa

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana