Regija     | 16.10.2021. 11:33 |

Pritvor bivšoj državnoj tajnici MUP-a Srbije osumnjičenoj za miješanje u istragu

FENA Agencije

BEOGRAD, 16. listopada (FENA) - Bivšoj državnoj tajnici srbijanskog ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Dijani Hrkalović određen je pritvor do 30 dana, priopćeno je u subotu iz Višeg suda u Beogradu, nakon što je dan ranije privedena i saslušana u okviru istrage prikrivanja dokaza ubojstva.

 Pritvor je, poslije saslušanja, odredio sudac posebnog odjela za organizirani kriminal Višeg suda u Beogradu, a Hrkalović se tereti za kazneno djelo trgovine utjecajem.

Razlog za pritvor je "postojanje okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ometala postupak utjecajem na svjedoke", obrazložio je sud.

Hrkalović je, prema tvrdnjama izvora na koje se pozivaju beogradski mediji, privedena jer se dovodi u vezu s uklanjanjem dokaza ubojstva Vlastimira Miloševića u siječnju 2017. godine.

Milošević (34), bivši karate reprezentativac, bio je voditelj osiguranja u nekoliko popularnih lokala u Beogradu.

Za to je ubojstvo bio osumnjičen, priveden, a potom oslobođen, Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, Marko Miljković, te još jedna osoba iz organizirane kriminalne skupine koju je predvodio Belivuk, prenosi Hina. 

Specijalni sud za organizirani kriminal potvrdio je ranije u petak optužnicu protiv ukupno 30 pripadnika kriminalne skupne Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojom se terete za pet brutalnih ubojstava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja i brojna druga teška kaznena djela.

Hrkalović se u svibnju 2019. povukla iz MUP-a, zbog navodno drugih obveza koje treba preuzeti, ali se više nije vraćala u policiju.

Tijekom istrage u javnosti se nagađalo da je Hrkalović imala bliske veze s Belivukovom kriminalnom skupinom i ona je već bila pozivana na razgovore u okviru istrage.

O privođenju i uhićenju Dijane Hrkalović očitovao se i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

On je, gostujući na TV Prva, potvrdio da je policija privela Hrkalović u svjetlu novih dokaza u istrazi o „ubojstvu na tračnicama“ u Beogradu, kada je na tramvajskoj pruzi u Ulici kraljice Marije u Beogradu 2017. godine ubijen Vlastimir Milošević.

„Znam šta smo dobili danas od ljudi koji su svjedočili i odmah su nadležna tijela reagirala... Policija operativno, nedvojbeno, ne samo da ima saznanja, već i neposredne dokaze“, rekao je Vučić, ustvrdivši: "Mi znamo tko je izvršio likvidaciju Miloševića, ali da ne bih vršio pritisak na tužiteljstvo i pravosuđe, ne moram o tome govoriti".

Vučić je na pitanje zašto je bilo potrebno četiri godine čekati na uhićenje, rekao kako je u petak „netko iz policije odlučio progovoriti o tome“, ponudio iskaz i da je poslije toga bilo moguće uhititi bivšu državnu tajnicu.

Zbog ubojstva Miloševića je 2017. bio priveden Veljko Belivuk, ali ga je Viši sud u svibnju 2018. godine oslobodio optužbi.

Belivuk se, kao vođa kriminalne skupine, tereti za brojna kaznena djela - od teških ubojstava i otmica do dilanja droge i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Kaznena prijava u okviru te istrage podnijeta je i protiv nekadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode, zbog zlouporabe službenog položaja. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Nastavljena potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Srbije

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!