Bosna i Hercegovina     | 14.10.2021. 16:58 |

SIPA na području Istočnog Sarajeva i Sarajeva realizrala akciju "Kamen"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas u skladu s usmenom naredbom Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, na području Istočnog Sarajeva i Sarajeva realizirali operativnu akciju kodnog naziva “Kamen”.

Operativna akcija je nastavak aktivnosti koje su započete na osnovu informacija SIPA-e ustupljenih MUP-u Republike Hrvatske, koji je istraživao i dokumentovao nezakonito djelovanje članova grupe na području Republike Hrvatske, koje je za rezultat imalo lišenje slobode jednog državljanina Bosne i Hercegovine (13.10.2021. godine), na području Republike Hrvatske, kod kojeg je pronađen i privremeno oduzet jedan kilogram opojne droge heroin.

S tim u vezi su danas  prilikom vršenja pretresa stambenih prostorija i pokretnih stvari koje su u vlasništvu osobe lišene slobode u Republici Hrvatskoj pronađeni i privremeno oduzeti ugovori o kupovini zemljišta i apartmana na području Republike Hrvatske i Republike Srbije, 12 mobilnih telefona i jedno putničko motorno vozilo.

Pretresi stambenih prostorija kao i pokretnih stvari koje su u vlasništvu osumnjičene osobe su vršeni zbog osnova sumnje da je osumnjičeni počinio krivična djela.

U operativnoj akciji je slobode lišena jedna osoba koja se dovodi u vezu s osobom lišenom slobode na području Republike Hrvatske.

Osoba lišena slobode će biti sprovedene u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, saopćeno je.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Na sjednici Nezavisnog odbora PSBiH o aktivnostima SIPA-e

Španska policija uhapsila tri osobe zbog prisiljavanja migranata da skoče u more

U toku akcija SIPA-e u više bh. gradova, pretresi na više lokacija

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom