Ekonomija     | 13.10.2021. 15:28 |

Javni poziv seoskim domaćinstvima s područja KS za razvoj turističkih usluga

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. oktobra (FENA) - Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je javni poziv seoskim domaćinstvima s područja Kantona Sarajevo za dodjelu opreme za razvoj novih i unapređenje postojećih turističkih usluga.

Javni poziv raspisan je u okviru projekta “Ruralni turizam za planinske destinacije”, koji Ministarstvo implementira u partnerstvu s Razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije iz Crne Gore.

Projekt finansira Evropska Unija, u okviru IPA programa prekogranične saradnje.

Ministar privrede Adnan Delić rekao je da je ministarstvo, u saradnji sa partnerom iz Crne Gore, kreiralo Akcioni plan razvoja ruralnog turizma, gdje je kao mjera jačanja turističke ponude i infrastrukture predviđena podrška seoskim domaćinstvima kroz dodjelu opreme za razvoj novih turističkih proizvoda i unapređenje turističke infrastrukture.

- Cilj javnog poziva je odabrati domaćinstva kojima će, s ciljem kreiranja turističke ponude, biti dodijeljena oprema, namještaj i tipična pakovanja za domaćinstva - kazao je Delić.

Javni poziv ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja, a dostupan je na linku: https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-seoskim-domacinstvima-za-dodjelu-opreme-za-razvoj-novih-i

Svrha projekta je poboljšati kvalitete turističke ponude zasnovane na prirodnom i kulturnom naslijeđu, odnosno izgradnja snažnije ruralne turističke ponude na područjima oko zaštićenih zona i prirodnih atrakcija u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Općina Prozor-Rama objavila javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'