Bosna i Hercegovina     | 12.10.2021. 16:56 |

Lučić - Hun: Problem migracija treba sistemski rješavati

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) - Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić razgovarao je danas s ambasadorom Švicarske u BiH Danijelom Hunom.

Istaknuta je dobra saradnja s posebnim akcentom na projekte koji se realizuju s Ambasadom Švicarske u BiH, a koji se tiču dijaspore i aktuelnih migracija. Ministar Lučić upoznao je ambasador Huna o aktuelnim projektima CEB2 i RSP koji je odnose na stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih osoba i čija je implementacija u toku.

Kada je riječ o aktuelnom problemu migracija sagovornici su se složili da ovaj problem nije samo regionalni i da ga treba sistemski rješavati.

Ministar Lučić i ambasador Hun posebno su se osvrnuli na predstojeću posjetu švicarske ministrice pravosuđa i policije i savezne poslanice Karin Keler imajući u vidu da je Švicarska zainteresovana za pokretanje novih projekata ulaganja u BiH preko Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

U tom kontekstu posebno je naglašena potreba ublažavanja posljedica pandemije Covid 19.

Ministar Lučić sastat će se s ministricom i poslanicom Keler 21. oktobra, saopćeno je iz  Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Švicarci glasali za zabranu nacističkih simbola

Švicarsko stanovništvo raslo je prošle godine rekordnom stopom u 60 godina zahvaljujući Ukrajincima

Rusija odbacuje mirovnu konferenciju o Ukrajini u Švicarskoj

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'