Bosna i Hercegovina     | 12.10.2021. 14:05 |

Vlada HBŽ-a dala suglasnost za izgradnju solarnog parka

FENA Saopćenje

LIVNO, 12. listopada (FENA) - Vlada Hercegbosanske županije razmatrala je u utorak Nacrt zakona o porezu na promet nekretnina Hercegbosanske županije (HBŽ) te utvrdila Prijedlog zakona s izmjenama koji će biti upućen u skupštinsku proceduru.

Tijekom sjednice Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Program raspodjele sredstava iz namjenskih sredstava-naknada za zaštitu okoliša planiranih u Proračunu Hercegbosanske županije za 2021. godinu, s kriterijima raspodjele.

Donesen je i zaključak kojim se usvaja Program javnih investicija Hercegbosanske županije 2022.-2024. godine s listom prioriteta kandidiranih projekata, koju je sačinilo Odjeljenje za upravljanje projektom Ministarstva gospodarstva HBŽ-a.

Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na prijedlog Aneksa br. 3. Ugovora, određenju i ovlaštenju mjerodavnog ministarstva za potpisivanje ugovora o koncesiji s poduzećem "Solbus" d.o.o. Livno. Ovom odlukom Vlada HBŽ-a daje suglasnost na dostavljeni tekst prijedloga Aneksa br.3. Ugovora o koncesiji poduzeću "Solbus" d.o.o. Livno u predmetu dodjele koncesije za korištenje zemljišta za izgradnju solarnog parka u cilju korištenja energije sunca za proizvodnju električne energije na lokalitetu Ćaić, Brda i Golinjevo.

Vlada HBŽ-a donijela je odluku o davanju suglasnosti na financijski plan Javne ustanove "Zavod za odgoj i obrazovanje" za 2021. godinu i odluku o davanju suglasnosti na Izmjenu i dopunu financijskog plana spomenute ustanove za ovu godinu.

Donijeta je i odluka o davanju suglasnosti za imenovanje Saše Grabovca za ravnatelja SSŠ Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna. Vlada je primila k znanju Izvješće o statusu odobrenih projekata i implementaciji sredstava namijenjenih za financiranje odnosno sufinanciranje lokalne cestovne infrastrukture na području Grada Livna, Općine Tomislavgrad i Općine Kupres.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

U Vladi HBŽ-a upriličen prijam za novu Miss Hrvatske Tomislavu Dukić

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!