Bosna i Hercegovina     | 12.10.2021. 10:47 |

LDP Mostar održao sastanak o važnosti suradnje nevladinog i vladinog sektora

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. listopada (FENA) - Sastanak Lokalne dijaloške platforme (LDP) Grada Mostara na temu "Suradnja nevladinog i vladinog sektora Grada Mostara prezentiranje djelokruga rada i prepoznavanje ključnih prioriteta" održan je u ponedjeljak mostarskoj Gradskoj vijećnici.

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina otvorila je sastanak te ukazala na važnost i značaj intersektoralne kohezije, priopćeno je iz Grada Mostara.

Osim članova LDP-a sastanku su prisustvovali predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP), projekta "MAKERS", koji pružaju podršku u radu LDP-u, kao i vijećnici/članovi komisija Gradskog vijeća Grada Mostara, koje u svom djelokrugu rada imaju suradnju s nevladinim organizacijama kako bi ostvarili izravnu komunikaciju s civilnim sektorom grada u cilju podrške u njihovom daljem radu.

Cilj LDP-a je osnaživanje mehanizama intersektoralne suradnje, djelovanje na poboljšavanju socijalne kohezije, osnaživanje gradskih mehanizama javnog sudjelovanja, podrška aktivizmu u zajednici, jačanje mladih lidera u zajednicama i šire, promovirajući zajedničko djelovanje i zajedničke ciljeve.

Tema sastanka bila je kroz dijalog i razmjenu iskustava identificirati jednu od inicijativa/aktivnosti predloženih na prošlom sastanku u cilju orijentacije i djelovanja rada u narednom periodu.

Na sastanku su doneseni zaključci koji će se nakon usuglašavanja uputiti prema izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Grada Mostara, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Grad Mostar organizira akciju čišćenja 'malih stepenica'

Anketiranje mladih u svrhu izrade Strategije za mlade Grada Mostara

MO-Redar: Aplikacija za aktivno sudjelovanje građana u očuvanju kvalitete života u Gradu Mostaru

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana