Stranačke aktivnosti     | 09.10.2021. 13:46 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost

Šepić: Što se sankcije više stežu, Dodik je sve nervozniji - Tužilaštvo BiH je autoritet koji bi morao zaustaviti Dodikovo političko ludilo

Milorad Dodik odavno je izašao van političkih okvira, zakona i Ustava ove zemlje, a posljednji njegovi javni nastupi govore o njegovoj nervozi i skorom odlasku.

Svaka nadležnost Bosne i Hercegovine ima uporište u zakonima, za koje su glasali SNSD i ljudi Milorada Dodika, te je jasna ustavna i zakonska procedura kako se to mijenja.

Entiteti po Ustavu ne mogu mijenjati državne zakone i Ustav, to je posao Parlamentarne skupštine BiH.

"Autoritet koji bi trebao zaustaviti Dodikovo političko ludilo jest Tužilaštvo BiH. To je zakonska obaveza. Nema sumnje da se bliži Dodikov politički kraj, te je njegova nervoza blizu kulminacije. Amerika i čitav demokratski svijet treba stati na stranu BiH i njenih zakona i pomoći nam da ukloni i Dodika i sve ove za koje se spremaju sankcije.

BiH treba nove vrijednosti i ljude koji će ovu zemlju promijeniti zajedno na bolje", kazao je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

 Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo