Bosna i Hercegovina     | 09.10.2021. 12:25 |

Promovisana knjiga posvećena djeci s cerebralnom paralizom

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 9.oktobra (FENA) -Knjiga „Djeca s cerebralnom paralizom heroji našeg vremena „ Selvedina Dedića i saradnica Admire Desić i Amele Talić promovisana je danas u prostoru Bosanske kuće u okviru Sarajevskog sajma knjiga.

Urednica knjige Emira Švraka iz Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom Federacije BiH ovom prilikom je istakla da je riječ o  knjizi koja je i stručna i autobiografska.

-Autobiografska  knjiga jednog fenomenalnog oca kakav je Selvedin Dedić, njegove supruge i jedne djevojke koja ima cerebralnu paralizu - profesorice bosanskog jezika koja radi u Udruženju „Dlan“. Ovo je jubilarna deseta  knjiga u izdanju Saveza. Deseta knjiga za 10 godina uspješnog rada - kazala je Švraka

Švraka je navela da u ovoj knjizi plijene iskrenost i ljubav.

-I vi ne možete da ostanete nedirnuti. Mislim da ova knjiga može da dotakne dušu i misli svakog čovjeka. Da vrati neophodnu empatiju koju smo možda u ovom vremenu malo izgubili - kazala je Švraka.

Autor knjige Selvedin Dedić kazao je da osobe s cerebralnom paralizom ne dozvoljavaju da ih neko sažaljeva.

- To su osobe koje su trude, koje se bore. Osobe koje zaista mogu puno toga da postignu. One su veoma jake, veoma sposobne. Samo im treba dati malo više prostora i malo više vremena da se one i dokažu  – poručio je Dedić.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Svjetski dan knjiga i autorskih prava - Na sarajevskom Sajmu 33 ruže za 33 knjige

Historijski muzej BiH na Sajmu knjiga u Sarajevu

NUB BiH promovisala izdanja na Sajmu knjiga

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'