Magazin     | 08.10.2021. 12:23 |

Udruga 'Animator' predstavila prvo izdanje TV dnevnika

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 8. listopada (FENA) - Udruga "Animator" predstavila je prvo izdanje TV dnevnika koji je rezultat ljetne kreativne radionice njemačkog jezika "Zabavator" koja je održana u srpnju u Širokom Brijegu.

Tijekom radionice, koja je trajala četiri dana, 24 polaznika su naučila i svladala vještine potrebne za izradu jednog televizijskog dnevnika.

''Dnevnik smo ranije prikazali roditeljima i djeci koja su pohađala našu kreativnu radionicu, na projekciji u kinu 'Borak' u sklopu ovogodišnjeg Mediteran Film Festivala, a sad smo uz ga uz par sitnih izmjena odlučili premijerno predstaviti svima'', kazala je u ime udruge "Animator" Božana Topić.

Po njezinim riječima, neka od djece polaznika njihove radionice s njemačkim jezikom su se susrela po prvi put te su zadovoljni znanjem koje su usvojili kao i pozitivnim reakcijama roditelja.

''Imali smo samo pozitivne reakcije. Broj slobodnih mjesta za radionicu se popunio u prvih nekoliko dana natječaja, te smo u konačnici zbog velikog odaziva radionicu realizirali u dvije grupe'', istaknula je Topić i dodala kako su u planu i zimske kreativne radionice o čemu će djecu i roditelje obavijestiti na vrijeme.

Početkom listopada iz ove udruge su krenuli i s prvim ciklusom kreativnog tečaja njemačkog jezika, a kroz čitavu godinu su moguće i prijave za online tečajeve njemačkog i hrvatskog jezika za djecu i odrasle.

''Imamo velik boj polaznika online tečajeva, a ideja je bila u samom početku, s obzirom na okolnosti u kojima živimo danas, kreativno obrazovanje učiniti dostupno svima. Također, imamo dosta polaznika iz dijaspore, naših ljudi koji su željeli poraditi više na jeziku koji ne koriste tako često, ali i onih koji žele da njihova djeca nauče jezik, običaje, tradiciju i podrijetlo svojih roditelja'', pojasnila je Topić.

Prvo izdanje TV dnevnika "Zabavator" može se pogledati na slijedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=e_7BAIi0wg8

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

LDA Mostar organizira radionicu za mlade poduzetnike

U Mostaru radionica o stanju i problemima energetske tranzicije u BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta