Bosna i Hercegovina     | 08.10.2021. 10:15 |

FUZIP - U septembru povećan broj nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Inspekcijski organi u FBiH u toku septembra 2021. izvršili su 1.902 inspekcijska nadzora u okviru kojih je kod 57 subjekata nadzora uočeno grubo kršenje higijensko-epidemioloških mjera, što podrazumijeva izdavanje 57 prekršajnih naloga u iznosu 91.400 KM. 

Inspektori su subjektima nadzora kod kojih su ustanovljena manja odstupanja od propisanih mjera izrekli 411 rješenja o otklanjanju nedostataka. Također su izdata i četiri rješenja o zabrani rada, te 55 upozorenja.

Najveći broj nadzora izvršile su kantonalne uprave za inspekcijske poslove u Zeničko-dobojskom kantonu (547) i Kantonu Sarajevo (372).

Od ukupnog broja, inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove su u septembru izvršili 124 inspekcijska nadzora u okviru kojih su utvrdili šest prekršaja, što podrazumijeva izdavanje šest prekršajnih naloga u iznosu 11.000 KM, te izdali 17 rješenja o otklanjanju nedostataka, četiri rješenja o zabrani rada i 55 upozorenja. 

Do kršenja minimuma obavezujućih mjera najčešće dolazi u ugostiteljskim objektima, trgovinama, tržnim centrima, ali i privrednim društvima s većim brojem zaposlenih, odnosno na mjestima okupljanja većeg broja ljudi. 

- Apelujemo na građane i privredne subjekte da se pridržavaju propisanih mjera, te osiguraju pretpostavke za poštivanje svih preporuka, kako za dobrobit ličnog zdravlja, tako i za kolektivnu sigurnost i normalizaciju prilika u Federaciji Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Pronađen svinjski DNA u zaleđenom junećem bureku proizvođača Krajina Klas d.o.o. Banja Luka

Iz prodaje povučena 33 komada 'milka oreo' mliječnih pločica zbog pronađenih komada plastike

Pojačani inspekcijski nadzori od sutra na području Federacije BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta