Stranačke aktivnosti     | 08.10.2021. 09:54 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

 

SDA Centar: Mandićev nerad je paralizirao Općinu Centar, tražimo da hitno počne raditi

SDA Centar izražava duboku zabrinutost neradom načelnika Općine Centar Srđana Mandića, koji se najbolje očituje u historijski niskom izvršenju budžeta. Iako smo na samom kraju kalendarske godine, i na samom kraju prve godine njegovog mandata, načelnik nije realizirao niti jedan kapitalni projekat, te budžetska sredstva namijenjena servisiranju potreba građana jednostavno stoje neiskorištena.

Dosadašnji mandat načelnika Mandića obilježio je njegov potpuni nerad, neredovni dolazak na posao, neispunjena obećanja građanima, ulice zatrpane smećem i rekordne visine nepokošene trave, što jasno pokazuje nesposobnost načelnika da bar održava osnovne funkcije općinske administracije.

Nezavršena škola na Šipu je možda i najslikovitiji primjer neispunjenih obećanja, te potpunog neznanja načelnika i njegove koalicije, zbog čijeg su nerada najveće žrtve naša djeca i prvačići koji su i ovu školsku godinu morali upisati daleko od svojih domova.

Osim navedenog, građani općine Centar neće zaboraviti neugodnost koju im je Mandić priredio sramnim urbicidom u vidu nakaradnog objekta koji je obezbjedio za svog stranačkog kolegu i prijatelja u samom centru Sarajeva.

Stoga pozivamo Mandića da shvati ozbiljnost situacije i da na koncu svoje prve godine mandata konačno počne raditi, stavi u funkciju općinske službe i administraciju, okupi kvalitetan tim savjetnika i stručnih lica, te da prezentuje jasan program rada. SDA se stavlja na raspolaganje i spremna je dati punu podršku u vidu stručnog i kredibilnog kadra, a za dobrobit građana naše općine. Svi zajedno ne smijemo dopustiti da građanima Centra, nakon što je propala prva godina, propadne cijeli mandat ovog načelnika i njegove administacije.
PRESS SLUŽBA
OO SDA CENTAR

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo