Bosna i Hercegovina     | 07.10.2021. 12:55 |

Kavalec uručila novu tehnološku opremu Gradskom vijeću Mostara (VIDEO)

FENA Nina Maslo

MOSTAR, 7. oktobra (FENA) - Ambasadorica Kathleen Kavalec, šefica Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, uručila je u četvrtak novu tehnološku opremu gradskim vijećnicima i Stručnoj službi Gradskog vijeća Mostara.

Primopredaji 36 laptopa i devet računara prisustvovali su čelnici Gradskog vijeća te mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Ambasadorica Kavalec istakla je kako im je jako drago što su se izbori u Mostaru održali prošle godine, što grad ima novog gradonačelnika, novo Vijeće i novog predsjedavajućeg Vijeća, kao i neku novu energiju.

Dodala je kako su ovom malom, ali nadaju se značajnom donacijom htjeli dati podršku procesu poboljšanja u gradu.

- Znamo da građani očekuju da se krene naprijed i da grad počne funkcionisati, tako da smatramo da je ovo jedan doprinos upravo tome,  većoj efikasnosti rada gradskih služni uopšte.

Također nam je drago da vidimo i druge znake nekakvog napretka, organizovanje raznih festivala i manifestacija, tako da nam je drago da budemo dio tog procesa - poručila je Kavalec.

 Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić zahvalio je Misiji OESS-a u BiH i ambasadorici Kavalec na ovoj vrijednoj donaciji te kazao kako će donirana oprema sigurno biti podrška u budućem radu Gradskog vijeća.

- Osim ovog projekta koji smo uspješno završili i dobili ovu donaciju, mi ćemo u narednom periodu riješiti i tehničke uslove za bolji pregled naših sjednica. Cilj nam je otvorenost i potpuna transparentnost Gradskog vijeća - kazao je Marić.

 Dodao je kako će nastavak njihovog rada uz ove tehničke preduslove biti puno bolji i transparentniji.

- Drago nam je da je međunarodna zajednica prepoznala rad kako gradonačelnika, tako i Gradskog vijeća Grada Mostara i nadam se da će ovaj entuzijazam, ovo raspoloženje i dosadašnji pozitivan rad trajati cijeli mandat ovog Vijeća - poručio je Marić.

Zahvalu Misiji OESS-a u BiH uputio je i mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

- Ovo je jedna mala puzla u onome što radimo zadnjih par mjeseci, a to je pokušaj digitalne transformacije Grada Mostara. Drago mi je da i kroz Vijeće pratimo taj trend i mislim da će ovo stvarno poboljšati uslove rada gradskih vijećnika. Ostao nam je još jedan mali posao a to je završiti Gradsku vijećnicu tako da i mediji i svi ljudi koji nas prate imaju kvalitetnije prenose i bolje čuju ono što ovdje radimo - poručio je gradonačelnik.  

Pogledajte http://www.fena.ba/video/6562

 Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1LzNoagtreOriH3Gga-duXFZY_RD4hQqu?usp=sharing

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

OESS: Okončati nekažnjivost nasilja nad novinarima u Srbiji

Stano: Izvješće međunarodnih promatrača potvrđuje zabrinutost o izborima u Srbiji

Isporučena vrijedna oprema za službu Civilne zaštite Goražde

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo