Ekonomija

Fabrika cementa Lukavac dodjelila nagradu projektu 'Let´s Do It' Tuzla (VIDEO)

Tekst: Darinka MitrovićFOTO FENA

SARAJEVO, 6. oktobra (FENA) - Fabrika cementa Lukavac prepoznala je "Let´s Do It" Tuzla kao ekološki projekt koji se zalaže i vrijedno radi na poboljšanju životne sredine i dodijelila im priznanje i nagradu za njihove aktivnosti i buduće projekte.

Predstavnicima tog projekta nagradu je danas uručio izvršni direktor za komercijalne poslove i marketing Fabrike cementa Lukavac Nihad Begić u okviru konferencije "Zelena energija iz otpada uz smanjenje emisija CO₂“ koja je održana u Sarajevu.

Izvršna koordinatorica projekta "Let's do it" Tuzla Kanita Salihović uz izraze zahvalnosti rekla je da im je iznimna čast što su dobili priznanje i nagradu za svoj rad.

- Let´s Do It Tuzla već deset godina aktivno djeluje na poboljšanju sredine i u našem radu imamo akcije sadnje drveća, čišćenje ilegalnih deponija otpada, te edukaciju 'Mala škola ekologije'. Dosad smo očistili više od 13 hijada tona otpada u BiH, te zasadili više od 400 hiljada sadnica raznih vrsta drveća - izjavila je Salihović za Fenu dodajući da njihova organizacija broji oko 40 volontera koji vrijedno rade i svake godine organizuju ove akcije.

Kada je riječ o projektu "Let´s Do It" u BiH on je započeo 2012. godine i u terenskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnji drveća širom BiH učestvovalo je više od 180 hiljada volontera koji su zajedničkim snagama iz prirodne sredine uklonili skoro 14 hiljada tona otpada i zasadili pola miliona sadnica drveća.

- Projekt 'Let's do it' od početka djeluje i na području grada Tuzla i tu je započela saradnja našeg projekta sa Fabrikom cementa Lukavac koja je rezultirala dodjelom nagrade za najveći ekološki projekt u BiH, a koji će u narednoj godini pored redovnih aktivnosti, obuhvatiti i jednu širu kampanju gdje ćemo u deset gradova širom BiH uključiti oko dvije hiljade mladih ljudi i zajedno s njima saditi sadnice drveća, čistiti okoliš, odnosno generalno podizati nivo svjesti javnosti o značaju zašite životne sredine - kazao je za Fenu projekt koordinator "Let´s Do It" BiH Amar Kavgić.

Pogledajte https://www.fena.ba/video/6560

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1KuGFto4_87koH_QKTeY6BVn_C71Kj2ao?usp=sharing

(FENA) L. A.
Vezane vijesti