Bosna i Hercegovina     | 06.10.2021. 12:42 |

Uhapšeni direktor bolnice u Doboju i vlasnik firme 'Arms'

FENA Saopćenje

DOBOJ/BANJA LUKA, 6. oktobra (FENA) - Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) na području Doboja vrše pretrese lokacije koju koriste osobe čiji su inicijali M.G, kao i lokacije u Banjoj Luci koju koriste osobe V.V, kao i firme čiji je direktor.

Iz MUP-a je saopćeno da se pretresi obavljaju u okviru istrage koja se odnosi na javne nabavke medicinske zaštitne opreme Bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju, kao i druge medicinske opreme koju je nabavljao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u prošloj godini.

Pretresi se vrše prema naredbi Okružnog suda Banja Luka, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, prenosi Srna.

Kako nezvanično saznaje BN, istraga o aferi "korona" vodi i do Vice Zeljkovića koji je predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Prema tim informacijama, Zeljković, koji je sestrić člana Predsjendištva BiH, se povezuje sa tri pravna subjekta koja je snadbjevala zdravstvene ustanove u vrijeme pandemije. Dio istrage će voditi Tužilaštvo BiH. 

Kako saznaje BN, Zeljković se ne nalazi u Banja Luci, a u firmama su rekli da je otišao na utakmicu s reprezentacijom BiH.

BN podsjeća da je bivši direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković ranije uhapšen zbog nabavke medicinske opreme u vrijeme pandemije.

Kako prenosi Slobodan Vasković na svom blogu, pripadnici Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su Mladena Gajića, direktora JZU "Sveti apostol Luka" iz Doboja zbog malverzacija sa Sašom Markovićem, vlasnikom firme "Travel4Fun".

Takođe navodi da je uhapšen i Vladimir Vuletić, vlasnik frime "Arms" zbog malverzacija sa Vladom Crtom Đajićem, direktorom UKC RS Banjaluka, oko nabavki termalnih kamera,

Kako nezvanično saznaje BN posrednik između Saše Markovića i Mladena Gajića bila je Sanja Vulić, poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Rusija uhapsila četvoricu osumnjičenih za ubistvo 93 osobe u koncertnoj dvorani u blizini Moskve

Iran uhapsio 11 osumnjičenih za umiješanost u maskr u Kermanu

Iran uhapsio više osumnjičenih za napade u Kermanu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo