Regija     | 05.10.2021. 19:00 |

Sukob policije i demonstranata na prosvjedu u Ljubljani

FENA Agencije

LJUBLJANA, 5. listopada (FENA) - Slovenska policija upotrijebila je danas suzavac i vodene topove protiv demonstranata na antivladinom prosvjedu u Ljubljani, uoči summita lidera EU.

Stotine demonstranata protivi se oštrim vladinim mjerama protiv koronavirusa, a ovo je treći takav incident u Ljubljani u roku od mjesec dana, prenosi Tanjug.

Slovenska policija postavila je kontrolne punktove i ograničila promet i kretanje nedaleko od Lubljane gdje će se summit održati.

Prema policijskim izvješćima, vođa prosvjeda je priveden, a policija je zaustavila oko 30 autobusa koji su dovozili demonstrante iz drugih gradova u Ljubljanu.

Policijski helikopter nadlijetao je središte glavnog grada dok je policija ispaljivala suzavce i vodene topove na demonstrante koji su šetali središtem Ljubljane.

Demonstranti su nosili transparente s natpisom "Stop korona fašizmu" zahtijevajući jednaka prava cijepljenih i necijepljenih građana.

U Sloveniji je 48 posto ljudi od dva milijuna stanovnika potpuno cijepljeno, što je manje nego u mnogim drugim zemljama EU.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Slovenija: Fajon pozdravila preporuku EK za otvaranje pristupnih pregovora s BiH

Slovenske kompanije među najznačajnijim investitorima u BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom