Stranačke aktivnosti     | 05.10.2021. 15:22 |

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

FENA Saopćenje

 

Nastavak maćehinskog odnosa JP Elektroprivreda BIH prema  stanovnicima Tuzlanskog kantona

Kantonalni odbor SDPBiH  Tuzla osuđuje Odluku Uprave Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo, kojom je  Rudniku uglja Kreka obustavio isporuku uglja za široku potrošnju i kojom je naređeno da se ukupna količina  proizvedenog uglja drobi i šalje za Termoelektranu Tuzla.

Ovom Odlukom je JP Elektroprivreda BiH  stanovništvo najmnogoljudnijeg Kantona  dovela u nezavidnu situaciju i u nemogućnost nabavke osnovnog energenta za grejnu sezonu.

Mnoge kategorije najugroženijih stanovnika su, u skladu sa dosadašnjom praksom, nabavljali ugalj na način odloženog plaćanja putem udruženja građana, sindikalnih organizacija i drugih, istim je izvršena obustava isporuke uglja, a ne zna se ni da li će u narednom periodu koristiti tu olakšicu, koja je bila praksa u ranijem periodu.

Također, Rudnik Kreka  je svojim radnicima po osnovu naknade za regres i smrt užeg člana porodice izdao otpremnice za ugalj u protuvrijednosti iznosa naknade, koje se ne mogu realizovati.

Gore pomenutom Odlukom  Uprave Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo stanovništvo Tuzlanskog kantona je dovedeno u tešku situaciju i pred njim je izuzetno teška i neizvjesna grejna sezona.

Ovo je još jedan pokazatelj da menadžment JP Elektroprivrede degradira  građane Tuzlanskog kantona, iako je direktor tog Javnog preduzeća upravo s područja TK. Imajući u vidu da je TK energetski i rudarski centar BiH i regiona, upravo zahvaljujući radu njegovih stanovnika, smatramo da je ovakav maćehinski odnos Elektroprivrede BiH prema građanima TK nedopustiv.

 

 

                                                                                                Služba za informisanje

                                                                                    Kantonalnog odbora SDPBiH Tuzla

 

 

 

 

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo