Ekonomija     | 05.10.2021. 10:43 |

Delić: Sve spremno za dolazak naših poduzetnika na sajam EXPO 2020

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. oktobra (FENA) - Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić ovih dana boravi u Dubaiju gdje je u finalnim pregovorima s organizatorima za učešće Bosne i Hercegovine na prestižnom sajmu poduzetništva EXPO 2020.

Delić je prehodnih dana javio je da je paviljon Bosne i Hercegovine otvoren za posjetitelje istakavši tada da je paviljon funkcionalan, te da predstoji još da se isti ispuni sadržajima koji će biti jedinstvena promocija privrede i turističkih potencijala kojima ćemo se predstaviti svijetu tokom narednih šest mjeseci.

U jučerašnoj emisiji "Uživo" na BHRT 1  Delić se uživo javio iz Dubaija i ponovio da je sve spremno za skori odlazak naših predstavnika na ovaj sajam, te pozvao poduzetnike i privrednike iz cijele BiH da se pripreme za odlazak u Dubai.

 - Pozivamo sve naše privrednike iz cijele Bosne i Hercegovine da se pripreme i da dođu na EXPO 2020 i predstave prije svega BiH, a onda i svoje poslovne aktivnosti. Idealna je prilika da se okrenemo budućnosti i donesemo nove vrijednosti u BiH - istakao je Delić.

Napomenuo je da je to prilika koja se ne propušta, kao i da vjeruje da će sredstva koja je Kanton uložio u odlazak Bosne i Hercegovine na EXPO 2020 Dubai dugoročno biti značajna investicija za našu zemlju, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije