Bosna i Hercegovina     | 04.10.2021. 14:42 |

Bajrović: Svojom posjetom Brnabić pokazala zadnje namjere prema Mostaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) - Povodom posjete premijerke Srbije Ane Brnabić Hercegovini, a posebno Mostaru, reagirao je Irdin Bajrović, član Gradskog odbora Naše stranke u tom gradu. U svojoj reakciji istakao je da je Brnabić ovom posjetom poručila isto što i Milanović iz UN-a, da je ona premijerka i svih Srba u BiH, te da je to nedopustivo:

„S obzirom na protokol posjete koju je Ana Brnabić upriličila Hercegovini, ne možemo se oteti utisku da je svjesno zaobišla institucije naše zemlje i njihove predstavnike njenog ranga kako bi pokazala da je ona lično premijerka i hercegovačkih Srba, baš kao što je nedavno Zoran Milanović rekao da je on predsjednik i bosanskohercegovačkih Hrvata. Šta je kome milo, to mu se i snilo - narodni je komentar na slične situacije i od toga neće biti ništa. Međutim, s obzirom na to da Brnabić takvim postupcima podržava Dodikove separatističke tendencije, ona bi morala znati da one nikako ne idu u prilog srpskim povratnicima i da im otežavaju egzistenciju, istakao je Bajrović.

Baš kao što bi trebala znati, dodao je, da neko ko negira genocid u Srebrenici ponižava i žrtve genocida nad Srbima iz Drugog svjetskog rata u koje spadaju i u Drugom svjetskom ratu stradali Srbi Prebilovaca čiju je spomen-kosturnicu posjetila.

-Također bi trebala znati da takvim političkim porukama vrijeđa i prlja uspomenu na Aleksu Šantića čiji je i književni ali i društveni angažman bio dobrim dijelom usmjeren na afirmaciju različitosti i suživota koje politika Ane Brnabić potire. Samo njeno prisustvo na otvaranju Šantićevih večeri poezije stoga je više kulturni skandal, nego doprinos ugledu tih večeri.

Nama je drago što Mostar i nakon svih zala koje je pretrpio od nacionalističkih politika, koje predstavlja i Brnabić, ima kapacitet da bez problema isprati posjete i ovakve vrste te da je premijerki Brnabić bilo lijepo u našem gradu. Još nam je draže što će prilikom sljedeće posjete znati da nas u Mostaru ima dosta koji pravilno čitamo njene zadnje namjere prema nama i načinu života na koji smo navikli i koji nikad neće uspjeti poraziti“ - zaključuje Bajrović a prenosi u saopćenju Odjel za odnose s javnošću Naše stranke.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom