Stranačke aktivnosti     | 04.10.2021. 12:55 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

- Prilog Radio-televizije Republike Srpske, emitovan u sinoćnjem Dnevniku 2 i prenesen na portal RTRS-a, u kojem se navodi da su se Branislav Borenović i Mirko Šarović uoči protesta opozicije u Banjoj Luci sastali sa Elmedinom Konakovićem, najsvježiji je primjer kako javni servis plasira neistine, grubo kršeći Zakon o RTRS-u, rekla je Anja Petrović, portparol PDP-a.

Petrovićeva kaže da je po zakonu osnovni zadatak RTRS-a da plasira vjerodostojne informacije i istinito informiše javnost:

- S tim u skladu, ukoliko se sada bave ovom temom, morali su navesti da je sastanak o kojem govore u prilogu održan prije tri mjeseca, 4. jula, a ne uoči protesta, te da se radilo o zvaničnom sastanku evropskih i američkih zvaničnika sa opozicijom na nivou zajedničkih institucija BiH, što je praksa koju imaju i sa predstavnicima vlasti. RTRS tu informaciju mora imati, budući da su od učesnika sastanka uzeli izjave. Nažalost, nakon ovog priloga, prinuđeni smo da podnesemo prijavu Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH, kao i krivične prijave protiv rukovodstva i uredništva nadležnom tužilaštvu. Iako pogrdni nazivi očigledno ne smetaju onima koji prave ovakve priloge, a tu izuzimamo časne novinare sa RTRS-a koji su prinuđeni da čitaju bljuvotine svojih nadređenih, ipak podsjećam da naziv koji je narod dao RTRS-u, „Fabrika laži“, odgovara istini, čime sramote ne samo sebe, nego i Republiku Srpsku, koja je osnivač Radio-televizije Republike Srpske, kaže Petrovićeva.

 

S poštovanjem,

Banja Luka, 4.10.2021.
Informativna služba PDP-a

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'