Regija     | 03.10.2021. 15:39 |

Tročlana obitelj ubijene i spaljena iz koristoljublja

FENA Agencije

BEOGRAD, 3. listopada (FENA) - Tročlana obitelj Rebić, za kojom se tragalo tri dana, najvjerojatnije je oteta i ubijena, izjavio je direktor srbijanske policije Vladimir Rebić.

On je potvrdio da je policija u selu Moravac u subotu pronašla spaljena tijela tročlane obitelji iz Aleksinca te da se pretpostavlja kako je motiv ubojstva koristoljublje.

Rebić je istaknuo da je tročlanu obitelj Đokić, Gorana (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu kćerku Lidiju (25), najvjerojatnije otela jedna ili više osoba i usmrtila ih, javio je Tanjug.

"U ovom trenutku ne znamo na koji način je to urađeno, ali znamo da su nakon ubojstva tijela prenijeta na drugu lokaciju i spaljena", izjavio je Rebić.

Ukazao je da je pregledom snimaka sa sigurnosnih kamera ustanovljeno da je obitelj Đokić nakon posjeta majci Gorana Đokića bila oko 20 sati u selu Moravac, gdje su i oteti i ubijeni, a kasnije su odvezeni na drugu, nepristupačnu lokaciju, s gustom vegetacijom, na kojoj su njihova tijela spaljena, a posmrtni ostaci sakriveni ispod otpada.

"Nestanak porodice Đokić je prijavljen u utorak u 18.45 i objektivno potraga je trajala samo tri dana, jer mi smo njihova tijela pronašli već u subotu ujutro. Ubojica je primorao Gorana Đokića da siđe s asfaltnog puta i da nastavi da se kreće po nasipu uz Južnu Moravu. Ubojca je nakon zločina nastavio kretanje nasipom i došao do sela Tešca i tu ga je kamera snimila kada je prešao most i s druge strane Južne Morave, opet u gustom šipražju, zapalio automobil porodice Đokić", objasnio je Rebić.

Dodao je da je ubojca pokušao detaljno isplanirati zločin i ističe da je policija iz razgovora s Đokićevim prijateljima i obitelji saznala da oni nisu imali nikakvih problema ili sukoba.

"Mi pretpostavljamo da je motiv ubojstva koristoljublje", zaključio je direktor policije Vladimir Rebić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

EU izmijenila pregovarački okvir sa Srbijom, obuhvaćene obveze iz Ohridskog sporazuma

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana