Kultura     | 03.10.2021. 13:40 |

Perfomansom „Naš razred“ zvanično otvoren i Mali MESS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3.oktobra (FENA) - Performansom „Naš razred“ plesne trupe „Kurser“ na Trgu Jurislava Korenića ispred Pozorišta mladih, jučer je zvanično otvoren i Mali MESS u okviru 61. Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Ovogodišnji Mali MESS će trajati do 07. oktobra, a sve predstave će biti odigrane u Pozorištu mladih Sarajevo.

Performans su izvele članice Udruženja „KURSER“ po koreografiji Samre Mlinar-Mandić i Dženite Hasečić. To Udruženje osnovano je 2016. godine, a kroz elemente klasičnog baleta, savremenog plesa, hip-hopa, flamenca i karakterne igre, kreiraju unikatne teatarske koreografije.

Nakon performansa, na sceni Pozorišta mladih je odigrana predstava „Dječak sa koferom“, gostujuće teatarske trupe Malo pozorište „Duško Radović“ iz Srbije, koju je režirao Damjan Kecojević.

Predstava se bavi problematikom nasilne migracije djece, koja je sve više prisutna u savremenom društvu i želi kod publike probuditi empatiju prema raseljenim licima.

Naredna predstava je 4. oktobra, a riječ je o komadu „Junaci Pavlove ulice“ u produkciji Lutkarskog kazališta Mostar, najavljeno je iz MESS-a.

Sve predstave Malog MESS-a bit će odigrane u Pozorištu mladih Sarajevo, a kompletan program i detalje o predstavama možete potražiti na web stranici www.mess.ba

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Gradimiru Gojeru dodijeljen Zlatni lovorov vijenac kao najveće priznanje koje dodjeljuje Direkcija Festivala MESS

Gojeru dodijeljen 'Zlatni lovorov vijenac za doprinos umjetnosti teatra'

Večeras na MESS-u ‘Djeca’ beogradskog Narodnog pozorišta

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom