Stranačke aktivnosti     | 02.10.2021. 13:31 |

Saopćenje za javnost SBB-a

FENA Saopćenje

Sarajevo, 02.10.2021. godine

 

Saopćenje za javnost

 

Tribina SBB-u u Brčkom

Izetbegoviću treba pomoći da u šahovskoj igri protiv Dodika i Čovića ne izgubi i partiju i prosperitetnu državu

Na jučerašnjoj tribini u Brčkom, gdje je u redove SBB-a svečano primljeno novih 65 mladih članova, govorio je i predsjednik Fahrudin Radončić.

On je naglasio da u prelomnim trenucima po sudbinu države, politika SBB-a dobija potpunu satisfakciju i potentnost da nakon izbora u oktobru 2022. godine, liderski povede pozitivne procese u zemlj i regionu:

- Dok se oni igraju ratnih pokliča, lažne brige o narodu i državi, rastjeruju ljude i investitore, izmišljaju izdajnike u sva tri nacionalna korpusa, a sada vide neprijatelje čak i u Vašingtonu i Briselu, SBB nudi stabilnost, razvojnu državnu viziju, normalizaciju međuentitetskih i međunacionalnih odnosa, povratak povjerenja u regionu, ali i jačanje bošnjačkog političkog faktora koji je uništen uskogrudnim vladanjem i uzurpacijom medija, tajne službe i pravosuđa.

Predsjednik SBB-a je istakao da će se Dodik odcijepiti jedino od svoje bahate i marionetske vlasti. Na kraju će jedino on biti blokiran, a Bosna i Hercegovina deblokirana i prosperitetna evropska država u NATO-u - kazao je predsjednik SBB-a.

Radončić je istakao i da se cijela država nalazi na historijskom ispitu, koji svi zajedno polažemo na način da do kraja predizborne godine dobijemo novi izborni zakon, koji garantira fer izbore i prestanak izborne diskriminacija i majorizacije sa bilo koje strane:

-Bakir Izetbegović voli da igra šah. Ovoga puta, kao lider stranke koja ima najviše mandata na državnom nivou i snosi najveću odgovornost, igra protiv nervoznog Dodika i upornog Čovića. Ideje koje smo dobili tokom susreta sa predstavnikom SAD za izbornu reformu u BiH gospodinom Palmerom,  veoma su dobra osnova za kompromis i pošten izborni zakon prema svima. Zato i pored ogromnih razlika sa Izetbegovićem, ipak - zbog naroda i države - moramo mu pomoći da ne izgubi i šahovsku partiju i Bosnu i Hercegovinu, kao stabilnu, mirnu i ekonomski prosperitenu evropsku državu. U ovakvo dramatičnoj situaciji nema mjesta za lične i stranačke sujete, nema mjesta za skrivene destruktivne namjere, ima mjesta samo za nesebični patriotizam i principijelnu toleranciju - zaključio je Radončić.

Tokom posjete Distriktu Brčko, Radončić je, zajedno sa federalnim ministrom Nerminom Džindićem, obišao pogone i menadžment veoma uspješne kompanije TMD Group, koja bilježi izvanserijske poslovne rezultate.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Radončić: Skupo sam platio višedecenijsku borbu protiv državne mafije, ali, zahvaljujući Sky aplikaciji, sve dolazi na svoje

Saopćenje za javnost SBBBiH

Radončić: Komšić nema pravo da Bošnjake okreće protiv Vašingtona i ruši naše mostove prema Bajdenovoj administraciji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'