Sport     | 02.10.2021. 13:25 |

U Goraždu predstavljena kampanja 'Podržimo Emirov olimpijski san'

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 2. oktobra (FENA) – “Podržimo Emirov olimpijski san” naziv je kampanje koju su pokrenuli članovi i simpatizeri Atletskog kluba Goražde, u namjeri da Emiru Hastoru članu ovog kluba, aktuelnom državnom prvaku u maratonu i polumaratonu, obezbjede učešće na Olimpijadi 2024. godine u Parizu.

Kampanja je predstavljena na pres-konferenciji u Goraždu gdje su članovi volonterskog tima naglasili da žele biti ”vjetar u leđa” najboljem bh. dugoprugašu Emiru Hastoru da ostvari svoj san i učestvuje na svjetskoj olimpijadi.  Istakli su da je samo u ovoj godini na 23 utrke Emir Hastor osvojio  22 medalje.

-Zbog svih uspjeha koje je ostvario u uslovima koji su mnogo više rezultat velike volje i vjere u sebe, zbog želje da dođe do  nove pobjede, odlučili smo  da kreiramo i pokrenemo kampanju  simboličnog naziva “Podržimo Emirov olimpijski san” kako bi smo Emiru stvarali prostor i mogućnosti da ima vrhunske uslove za treniranje i takmičenje, i time omogućimo korake koji će ga dovesti do ostvarenja tog sna - kazao je član tima koji vodi kampanju, Slavko Klisura.

Dodao je da će novac koji donatori uplate biti utrošen za kupovinu kvalitetne sportske opreme, promjene u sistemu ishrane, učešće na velikim takmičenjima na kojima će ići prema većim rezultatima, angažman fizioterapeuta, nutricioniste, trenera, a dio ovih aktivnosti su i medijska kampanja i marketinški plan.

Dio ekipe koja vodi kampanju su  i Alma Mirvić, Emirov trener, mentor i prijatelj Zaim Šuman i Amar Ćamo, autor promotivnog videa kampanje.

-Znamo da i naslov i cilj kampanje u ovom trenutku izgledaju daleki i upitni. Znamo da do njegovog ostvarenja ima mnogo izazova, prepreka, da sve zvuči preambiciozno. I znamo da se, iako je u pitanju trčanje treba ići – korak po korak, što smo i radili u proteklih četiri-pet godina. Tako ćemo  ići i dalje a naši ciljevi su najprije fokusirani „na osvajanje Balkana“ a zatim i velika evropska i svjetska takmičenja - kazao je trener AK Goražde Zaim Šuman.

Volonterka Alma Mirvić pojasnila je da će se kampanja provoditi kroz javno finansiranje.

-To je tzv.  crowdfunding gdje na platformi GoGetFunding kampanja ima svoju stranicu na našem i engleskom jeziku, sa detaljima bankovnog računa i uplatama putem PayPala da bi mu omogućili da ostvari svoj olimpijski san. Tu također objavljujemo informacije o Emirovim utrkama i rezultatima, a sve donatore koji uplate 50 eura i više nagradit ćemo  majicom koja predstavlja njegove uspjehe – rekla je Mirvić.

Emir Hastor kojeg već 10. oktobra očekuje novi veliki izazov i učešće na zagrebačkom maratonu zahvalio se timu kampanje i svima koji su je do sada finansijski podržali kao i onima koji će to učiniti.

-Kada sam ušao u svijet atletike, mnogi su se smijali i titula državnog prvaka je bila mnogo daleko, ali napornim radom i trudom smo uspjeli i te dvije titule su došle u ovoj godini. Sada imamo mnogo veći cilj, prije svega da nastupim na Balkanskom prvenstvu i da osvojim medalju i da izborim normu za velika evropska i svjetska takmičenja a naravno kruna svega toga su Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Kroz ovu kampanju nastojat ćemo da stvorimo uslove koje trenutno nemamo, a  koje prate vrhunski sport. Iskreno vjerujem da ću uz ove ljude i one koji podrže kampanju ostvariti zacrtane ciljeve a to je u konačnici Olimpijada u Parizu – rekao je Hastor.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

U TK uspješno okončana Kampanja 'Stop nasilju-škola je žrtva nasilja', najavljena nova kampanja

U BiH lani identificirano oko 37 potencijalnih žrtava trgovinom ljudima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'