Stranačke aktivnosti     | 30.09.2021. 15:54 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Sastanak HDZ BiH i HDZ RH: Legitimno predstavljanje je temelj funkcionalnosti i stabilnosti BiH

Danas je u Odžaku održan sastanak izaslanstva dviju sestrinskih stranaka HDZ-a BiH i HDZ-a RH. Izaslanstva su predvodili predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragan Čović i predsjednik HDZ-a RH i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Na sastanku kojem su nazočili dužnosnici sa svih razina vlasti, razgovarano je o aktualno političkoj situaciji u BiH i RH i suradnji dvije sestrinske stranke.

Na sastanku je izraženo uvjerenje kako će se doći do rješenja koji će osigurati ravnopravnost i legitimno predstavljanje hrvatskog naroda u institucijama vlasti na svim razinama u BiH uz izmjene izbornog zakona i ograničenih ustavnih izmjena.

Izabrani dužnosnici u Predsjedništvu BiH i Domu naroda moraju imati legitimitet i potporu hrvatskog naroda, što je ključna pretpostavka za jačanje BiH, države tri jednakopravna konstitutivna naroda, naglašeno je.

Iskazano je uvjerenje kako će se rješenje dogovoriti do kraja ove godine, kako bi i BiH ubrzano rješavala 14 ključnih prioriteta i socio-ekonomske reforme na europskom putu.  

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ambasada SAD: HDZBiH ne može na silu doći do rješenja koje preferira, mora iskreno raditi na izgradnji konsenzusa

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

HDZ BiH pozdravio preporuku EK: Nastavljamo predvoditi reformske procese

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana