Stranačke aktivnosti     | 30.09.2021. 14:53 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Ako vlast ne ispuni zahtjeve protesti će biti nastavljeni


Na velikom narodnom protestu koji će u subotu biti održan u Banjaluci izlazimo sa jasnim zahtjevima i rokovima za njihov ispunjavanje, a ukoliko oni ne budu ispunjeni protesti će biti nastavljeni.

Poručili su ovo danas predsjednici opozicionih stranka iz Republike Srpske, nakon sastanka koji su održali u Banjaluci.

Pozvali su građane da u što većem broj izađu na protest i iskažu nezadovoljstvom pokušajima gušenja medija i potezima vlasti koja ne radi u interesu građana.

„Očekujem jedan veliki miting i potpuno je jasno da sa protestima, ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni, nećemo stati i oni će se nastaviti u kontinuitetu u vremenu koje je pred nama“, poručio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

On je izrazio uvjerenje da će odziv građana biti odličan i da će protesti proteći u mirnoj i demokratskoj atmosferi dodajući da su sve procedure i dozvole za održavanje mitinga privedene kraju.

Šarović kaže da su, iako je glavna tema protesta borba protiv medijskog mraka u kojem se nalazi RS, dešavanja proteklih dana nametnula i druge teme o kojima će se takođe govoriti na ovom protestu.

Branislav Borenović, predsjednik PDP, je poručio da će u subotu biti održan veliki mirni narodni protest sa ključnim zahtjevom da režim koji guši i medije i život u Republici Srpskoj treba zaustaviti.

„Zato s pravom i sa velikim optimizmom očekujemo da će to biti praznik demokratije na kojem će građani slobodno poručiti da je dosta tiranije i da hoće normalan slobodan život u kojem će vlast štiti njihovo zdravlje i njihova prava, što danas nije slučaj“, kazao je Borenović.

Očekujemo veliki broj građana koji će, dodao je Borenović, zajedno sa predstavnicima opozicije iskazati svoje nezadovoljstvo stanjem u koje je vlast dovela Srpsku i zatražiti da se rješavaju problemi njenih građana.

„Ako ljudi žele slobodu smatram da u subotu trebaju doći na Trg Krajine u Banjaluci jer je vlast prevršila svaku mjeru“, poručio je Nebojša Vukanović, predsjednik Pokreta za pravdu i red.

„Toliko se toga samo u poslednjim danima izdešavalo da vjerujem da je svaki građanin na neki način pogođen. Smatram da se moramo odupreti putu u totalitarizam na kome nažalost strmoglavo luta Republika Srpska poslednjih desetak godina“, poručio je Vukanović.


Sektor za
politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!