FENA biznis     | 30.09.2021. 14:34 |

Intesa Sanpaolo Banka i Visa ponovo inspirišu srcem

FENA Saopćenje

 

Intesa Sanpaolo Banka i Visa ponovo inspirišu srcem

Sarajevo, 30. septembar/rujan 2021. godine, Intesa Sanpaolo Banka i kompanija Visa organiziraju osmu društveno odgovornu kampanju Inspirisani srcem, a ovogodišnja je predstavljena na današnjoj press konferenciji. Od 2013. godine kada je realizirana prva kampanja, do danas Intesa Sanpaolo Banka i Visa su donirali više od 150.000 KM različitim pojedincima, udruženjima, javnim ustanovama, te bolnicama i porodilištima.

 "Intesa Sanpaolo Grupa je vodeća bankarska grupa kada su u pitanju okolišni, društveni i upravljački (ESG - Environmental, Social, and Governance) aspekti, i također se zalaže da postane referentni model u smislu održivosti te društvene i kulturne odgovornosti. S tim u vezi i mi u Intesa Sanpaolo Banci BiH, članici  Intesa Sanpaolo Grupe, realiziramo jedinstveni humanitarni projekt u Bosni i Hercegovini koji nosi naziv 'Inspirisani srcem', kojim se već 8 godina pomaže lokalnoj zajednici i odgovara na aktuelne potrebe društva. Prethodnom kampanjom pomogli smo rad tri porodilišta u BiH, stoga smo se odlučili da i ovogodišnju donaciju uručimo upravo mjestima gdje život počinje", izjavio je ovom prilikom Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Ovoj kampanji svoj veliki doprinos daju svi korisnici Visa kartica izdatih od strane Intesa Sanpaolo Banke BiH, bilo da je riječ o Visa Inspire ili Visa Platinum karticama.

"Zajedno sa našim partnerom Intesa Sanpaolo Bankom, već osam godina pokazujemo da su društveni angažmani kompanija i pojedinaca dobar primjer podsticanja donacija u dobrotvorne svrhe. Tokom ovog perioda, zajedno smo uradili sjajne stvari i ove godine nastavljamo sa istim ciljem i u istom duhu. Koncept kampanje je ostao nepromijenjen, za svaku transakciju napravljenu Visa karticama Intesa Sanpaolo Banke tokom mjeseca oktobra/listopada, Visa i Intesa Sanpaolo Banka će donirati određeni iznos, ne tereteći pri tom dodatno račune korisnika. U prethodnoj kampanji, korisnici Visa kartica napravili su više od 310.000 transakcija na POS terminalima, a Intesa Sanpaolo Banka i Visa donirale su kao rezultat 32.000KM. Nadamo se da će, ove godine, korisnici povećati broj transakcija, te da će iznos donacije biti i veći, a sve to kako bi zajedno omogućili najbolje, onima koji tek dolaze na svijet", izjavio je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Kampanja će trajati u periodu od 1. – 31. oktobra/listopada, te će ukupna sredstva koja budu prikupljena tokom mjesec dana trajanja ove kampanje biti dodijeljena u humanitarne svrhe.

"Tokom trajanja kampanje 'Inspirisani srcem', od 2013. godine do danas uspjeli smo usrećiti mnoga lica od učenika u školama, ljudi kojima su bila neophodna novčana sredstva za liječenje u inostranstvu, bolnica i udruženja, pa do onih koji tek dolaze na svijet i njihovih roditelja. Vođeni praksom iz prethodne kampanje i ovogodišnju donaciju uručit ćemo porodilištima, u vidu opreme koja im je neophodna", dodao je Trevisan.

Pored Intesa Sanpaolo Banke i kompanije Visa, ovoj kampanji, kao i prethodnih godina  kao medijski partneri pridružili su se Radio RSG i portal www.klix.ba.

Detaljnije o samoj kampanji možete potražiti na stranici www.inspirisanisrcem.ba

#Kraj#

 

Kontakt za medije:

Intesa Sanpaolo Banka BiH                                                                                                                 

Kenan Alihodžić, viši referent u Direkciji za PR i marketing komunikacije

Intesa Sanpaolo Banka BiH

kenan.alihodzic@intesasanpaolobanka.ba

          + 387 33 497 665

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo