Stranačke aktivnosti     | 30.09.2021. 11:28 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Radović: SNSD samo skreće pažnju sa afere ‘kiseonik’

Opet je na političkoj sceni pokušaj SNSD-a da se odlukom Ustavnog suda prepada narod u Republici Srpskoj kako bi se zataškala afera kiseonik ali i afera vezana za Institut za javno zdravstvo. – poručio je zamjenik predsjednika SDS Milan Radović.

„Sada će se praviti predstava za javnost da je Republika Srpska ugrožena i da trebamo srpsko jedinstvo kako bi se pokušao osujetiti protest opozicije koji je zakazan za subotu 02.10. a čiji je cilj da se spriječi gašenje signala RTV BN ali i dalja pljačka i razaranje Republike Srpske. O tome svjedoči poziv Predsjednika Republike Srpske na sastanak povodom odluke Ustavnog suda i to dan pred najavljene proteste. SDS je odbio ovaj poziv svjestan da se radi o novoj manipulaciji i da ne treba više praviti dogovor sa SNSD-om čiji predstavnici krše zaključke Narodne Skupštine i koji na ovaj način urušavaju parlament“ – kazao je Radović.

On je kazao da je narod u Republici Srpskoj treba mirno da spava jer Ustavni sud može i više puta da ospori članove nekog zakona, kao što je to slučaj sada sa Zakonom o šumama Republike Srpske, ali ne može da nametne rješenje niti da otima imovinu koja je na teritoriji Republike Srpske i koja nam pripada.

„Jedina mjesta na kojima se donose odluke o raspodjeli imovine su parlamenti Republike Srpske i BiH. To praktično znači da se niti jedna odluka po tom pitanju neće moći donijeti bez srpskih predstavnika. Dakle, javnost ne treba da nasjeda na dolazeću i režiranu predstavu od strane SNSD-a jer nema odluka o imovini bez saglasnosti srpske strane i narod u Republici Srpskoj ne treba da se plaši. Mi imamo mogućnost da donesemo novi zakon, a ako ga opet ospori Ustavni sud mi možemo donijeti novi i sve tako dok se to pitanje ne razriješi razumnim dogovorim. Sve do tada imovina Republike Srpske u koju spadaju Šume Republike Srpske je u našim rukama“ – zaključio je Radović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo