Najave     | 29.09.2021. 11:42 |

U Čapljini predstavljanje knjige Zlatka Glavinića 'Poduzetnici vs. inspektori'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. rujna (FENA) – Knjiga Zlatka Glavinića "Poduzetnici vs. inspektori", objavljena u nakladi Gospodarske komore FBiH, bit će predstavljena u srijedu, 6. listopada, u hotelu President u Čapljini u 19 sati.

Knjigu će predstaviti ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje BIH Miro Džakula, predsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić, Dragan Gabrić sa Sveučilišta u Mostaru, federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović, predsjednik Županijskog suda u Mostaru Zoran Krtalić i gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić.

Akademik Jakov Pehar, predsjednik Hrvatske akademije za znanost i umjetnosti u BiH, u recenziji knjige naveo je kako se autor potrudio dati tumačenje i osvrt na poduzetnike i inspektore, ističući važnost inspekcijskog posla, kojim se autor trenutno bavi.

"Djelo ima karakter uporabne vrijednosti, vrlo je pragmatično i veoma korisno za praksu. Pisano je jasnim i prihvatljivim stilom, pa pored stručne razine sadrži i elemente znanstvene misli, te se radi toga toplo preporučuje za tisak i ozbiljnu nakladu koji će praksi dobro doći", smatra akademik Pehar.

Ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje Miro Džakula kazao je kako ova knjiga nije samo sveobuhvatno djelo koje se može čitati ili koristiti u svakodnevnim postupanjima, već je i knjiga koja bi onima koji su odgovorni za zakonodavni i poslovni okvir u Bosni i Hercegovini trebala poslužiti kao temeljno djelo za unapređenje, kako poslovnog tako i okvira inspekcijskog nadzora.

"Stoga, ova knjiga s jasnim naslovom, koju preporučujem, treba biti nezaobilazna literatura zakonodavnih institucija, znanstvene zajednice, poduzetnika, inspektora, investitora i svih drugih zainteresiranih za poboljšanje zakonodavnog i poslovnog okvira u Bosni i Hercegovini", napisao je Džakula.

Predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH Marko Šantić ističe kako je zahvaljujući istraživačkom pristupu autora knjiga jedinstvena na ovim prostorima te postaje "nezaobilazno štivo svih onih koji počinju ili već jesu 'zaplivali' nemirnom rijekom poduzetništva na našim prostorima".

"Uistinu vjerujem kako će ova knjiga jako dobro doći svima koji razmišljaju krenuti u poduzetničke vode, svima onima koji njima već plove, kao i svim akterima unutar vladinog sektora, bilo da kroz zakonodavnu vlast sudjeluju u kreiranju zakona ili ih, pak, sudjelujući u izvršnoj vlasti, provode", napisao je Šantić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Predstavljen peti broj „Cleune“

Predstavljena knjiga "Pripovijest o dvoje zaljubljenih"

Objavljena knjiga Zorana Tomića 'Političke kampanje'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'