Bosna i Hercegovina     | 29.09.2021. 10:37 |

Skupština po skraćenom postupku o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju ZDK

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 29. septembra (FENA) – U sjedištu institucija Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) počela je 38. redovna sjednica Skupštine ZDK, na čijem se dnevnom redu nalazi ukupno 13 tačaka dnevnog reda.

Zastupnici će, između ostalog, po skraćenom postupku razmatrati i usvajati prijedloge zakona o izmjenama Zakona o inspekcijama ZDK, Zakona o visokom obrazovanju ZDK te prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim priznanjima ZDK.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluka o izmjenama i dopunama Odluke o proširenom obimu prava iz oblasti zdravstvene zaštite za branioce i članove njihovih porodica, Odluke o imenovanju predsjednika i dva člana Nadzornog odbora Agencije za privatizaciju ZDK te Nacrt Zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata Federacije BiH, o čemu će i Skupština ZDK utvrđivati mišljenje.

Zastupnicima će biti prezentirana i Informacija o stanju priprema za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća sa mjerama za organizovanje, razvoj i jačanje civilne zaštite u ZDK, zatim Informacija o stanju u oblasti zapošljavanja na području ZDK, Informacija o izvršenju alternativne krivične sankcije rad za opće dobro na slobodi, Izvještaj o radu Javne ustanove Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK, Informacija o koncesijama na području ZDK te Informacija o koncesijama na vodama za 2020. godinu.

Bit će razmatrana i Inicijativa Općinskog vijeća Zavidovići za donošenje odluke o izmjeni Odluke o legalizaciji bespravno izgrađenih građevina i bespravnih zahvata. Početku sjednice prisustvuju 34, od ukupno 35 zastupnika, koliko broji Skupština ZDK. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Počela redovna sjednica Skupštine ZDK, na dnevnom redu devet tačaka

Usvojena Odluka o privremenom finansiranju ZDK-a, povučeni planovi ZZO i SZZZDK za 2023.

Skupština ZDK-a usvojila rebalans budžeta i omogućila isplatu jednokratne pomoći

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo