Bosna i Hercegovina     | 28.09.2021. 17:45 |

Izborni Kongres Saveza za bolju budućnost (SBB) 20. novembra u Mostaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. septembra (FENA) - Izborni Kongres Saveza za bolju budućnost (SBB) bit će održan 20. novembra ove godine u Mostaru, odlučeno je danas na proširenom Kolegiju predsjednika SBB-a.

Zbog epidemioloških mjera, odlučeno je da se u bazi do tada izvrši izbor 140 delegata, koji će izabrati, na osnovu više prijedloga i kandidata, novi Glavni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti.

Također, Kongres će izabrati i predsjednika SBB-a. Za šefa Organizacionog odbora za pripremu Kongresa određen je direktor Centrale SBB-a Edis Ramović.

Na današnjem sastanku izvršena je i politička analiza aktuelne situacije u Bosni i Hercegovini i regionu.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić dobio je punu podršku za prezentiranje stavova SBB-a u intenzivnim kontaktima sa predstavnicima međunarodne zajednice i domaćim političkim akterima, vezano za izmjene Izbornog zakona BiH.

Na istom sastanku je zaključeno da SBB treba participirati u medijatorskoj ulozi da opozicija ili njen najznačajniji dio (po izbornim rezultatima na Općim izborima, održanim 2018. godine) izađe sa jednim kandidatom za izbor člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SBB-a. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo