Kultura     | 28.09.2021. 14:06 |

'Plodovi opterećenja' Željka Korena pred širokobriješkom publikom

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 28. rujna (FENA) - "Plodovi opterećenja" naziv je izložbe Željka Korena kojom će se taj akademski slikar u četvrtak, 30. rujna, predstaviti u Franjevačkom muzeju i galeriji u Širokom Brijegu u 19 sati.

"Novi ciklus Željka Korena nastavak je njegovih dosadašnjih nastojanja vizualiziranja vlastitog unutarnjeg svijeta. Korenovo otkrivanje vlastitog bića upravo je ono po čemu je njegovo slikarstvo blisko suvremenom čovjeku, što svakog promatrača uvlači u njegove interijere", navela je u najavi izložbe povjesničarka umjetnosti Dajana Šudić.

Dodaje kako su Korenovi interijeri simbolička preslika mnogih drama koje se odvijaju unutar čovjeka, preslika umnog i duhovnog stanja u kojem se svako ljudsko biće zatekne u određenom trenutku života.

"Faze života u kojima postavljamo pitanja o smislu našeg postojanja, neispunjenim željama i čežnjama koje potiskujemo i pretvaramo u opterećenja i strahove. Predmeti koji ispunjavaju interijere na Korenovim slikama predstavljaju stanja bića u kojima se nalazimo prolazeći kroz mnoge borbe i iskustva koja nas uvelike oblikuju", istaknula je Šudić.

Izložba "Plodovi opterećenja" u Franjevačkom muzeju i galeriji Široki Brijeg bit će otvorena do 28. listopada.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'