Bosna i Hercegovina     | 27.09.2021. 17:19 |

Ministarstvo saobraćaja KS - Sutra izmjene režima saobraćaja u nekoliko ulica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. septembra (FENA) - Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja radi održavanja manifestacije predaje doniranih vozila za potrebe Federalne uprave za inspekcijske poslove na saobraćajnici Fehima ef. Čurčića u utorak u vremenu od 11.00 do 14.00 sati.

Podnosiocu zahtjeva firmi Orman d.o.o. Kiseljak to ministarstvo je odobrilo privremenu izmjenu režima saobraćaja na regionalnom pravcu R442a, preciznije na dionici od raskrsnice za Trnovo, Ledići, Pendičići do granice entiteta, radi izvođenja radova na sanaciji saobraćajnice, od sutra, 28. septembra do ponedjeljka, 15. novembra ove godine, u vremenu od 07.30 do 17.00 sati.

Ministarstvo saobraćaja KS je, također, dalo saglasnost "Vijeću mladih Kantona Sarajevo" za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicama Obala Kulina bana, Kulovića, Branilaca Sarajeva i Mis Irbina, radi održavanja mirnih protesta u utorak u vremenu od 13.30 do 15.00 sati, a sve u cilju, kako su naveli, ostvarivanja studentskih prava, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta