Ekonomija     | 27.09.2021. 16:13 |

Promovirane viber naljepnice 'Visit Brčko' povodom Svjetskog dana turizma

FENA Saopćenje

BRČKO, 27. rujna (FENA) - U organizaciji Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu, Službe za turizam Vlade Brčkog u ponedjeljak je povodom Svjetskog dana turizma upriličen događaj na temu 'Turizam za uključivi razvoj', a promovirane su i viber naljepnice turističkih atrakcija i prepoznatljivih lokacija Distrikta.

 Aleksandar Đurić, predstojnik Službe za turizam Vlade Brčkog iskoristio je priliku čestitati svim radnicima turizma, ugostiteljstva i agencijskog poslovanja ovaj dan te se osvrnuo na situaciju koju je izazvala trenutna pandemija.

- Želimo se solidarizirati s ostatkom svijeta te obilježiti ovaj dan primjereno i uz današnju temu sagledati kako i na koji način se mogu analizirati svi problemi koji su nas u protekle skoro dvije godine blokirali i kako u svim tim novonastalim okolnostima naći inspiraciju za novi rast i novi razvoj - kazao je Đurić.

 Ujedno, Đurić je istakao kako je Vlada Brčkog uradila nekoliko interesantnih projekata u cilju promocije Distrikta i njegovih potencijala, a jedan od njih je izrada naljepnica koje se koriste putem društvene aplikacije Viber. Naljepnice su proizvod suradnje Službe za turizam Vlade Brčko distrikta, Ureda gradonačelnika Brčkog i Udruge Stand-Up.

- Danas ćemo imati priliku promovirati naljepnice, koje su jedna nova digitalna sfera komunikacije i na taj način svi koji borave u Brčko distriktu BiH mogu koristiti inspiraciju motiva iz grada, a turisti će ponovno dolaziti u Distrikt. Želim čestitati svim kreativnim ljudima koji su radili na ovom projektu i pozivam sve građane koji žele iskazati svoje prijedloge i sugestije vezano za novu strategiju razvoja turizma, da to i učine - naglasio je Đurić.

 Predsjednik spomenute udruge Aleksandar Pantelić, koji je radio kao grafički dizajner na ovom projektu, istaknuo je kako je napravljen izuzetan korak izradom ovih naljepnica, s obzirom na to da se digitalizacija koristi u svemu.

- Kreiran je set od šesnaest ilustriranih naljepnica koje predstavljaju turističke atrakcije i prepoznatljive lokacije grada -  naglasio je Pantelić.

 Viber naljepnice 'VisitBrcko' besplatno su dostupne na Viber-platformi putem poveznice https://stickers.viber.com/pages/custom-sticker-packs/11ebaf226742547a9a321b464b425b64105f8ab4a3edd280v3.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana